香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 連翠邨 » 食貨尾 - 連翠邨極低層(市三)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

...
ckw1213 發表於 2018-10-26 21:35:36 原文

真係喎, 咁樣睇1樓好似在5-6樓咁, 樓主去睇睇環境先再決定
擴3 G13196-G1321X,唔知幾時S1,4月30見主任,5月7轉市,12已轉,7月19S2,12月7轉新3,10號已新3,11號暫緩,12號轉市3暫緩,13號已轉市3暫緩,15號已市3 S2,17號S3,19號S4,24號print信(唔一定得,咁岩假期+過一星期,最終決定權在會否遇到友善的職員)2/1/19要答覆,給2天時間交信~4/1拒絕,5/1 轉拒絕~7/1交拒絕原因信~14/1 S2,20/2 S3,26/2 S4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

真係喎, 咁樣睇1樓好似在5-6樓咁, 樓主去睇睇環境先再決定
pinktea 發表於 2018-10-27 01:22:42 原文
因為起在斜路上, 高了一級, 好似仲有自己平台, 似私樓, 平台都係街坊用, 外人應該唔會路過。
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

因為起在斜路上, 高了一級, 好似仲有自己平台, 似私樓, 平台都係街坊用, 外人應該唔會路過。
ckw1213 發表於 2018-10-27 01:29:38 原文

連翠只得一座嗎? 有自己平台真正~YES,好似私樓, 又近地鐵  
擴3 G13196-G1321X,唔知幾時S1,4月30見主任,5月7轉市,12已轉,7月19S2,12月7轉新3,10號已新3,11號暫緩,12號轉市3暫緩,13號已轉市3暫緩,15號已市3 S2,17號S3,19號S4,24號print信(唔一定得,咁岩假期+過一星期,最終決定權在會否遇到友善的職員)2/1/19要答覆,給2天時間交信~4/1拒絕,5/1 轉拒絕~7/1交拒絕原因信~14/1 S2,20/2 S3,26/2 S4

要,第三次派華富,就大檸樂了
G1329 市3
20年8月28s3
20年8月29s4
20年9月5日收信

我朋友市3,第一次骨,8月第二次連翠1樓,佢已裝修岩入住,話好舒適,雖然每日要接送阿仔過來長沙灣返學。...
Cheungmay2018 發表於 2018-10-26 18:47:40 原文

如果可以同你朋友調轉就好,我派蘇屋但仔同女返學返筲箕灣,不過我都會辛苦啲湊佢地由長沙灣過海返學
G1269xxxx 市4   1-2011藍咭  
12-2017  S1   1-2018 審查(入息超額)  22-8-2018 網上恢復申請  
25-8-2018 S1 > 6-9-2018 審查 > 18/9 S2 > 20/9 S3 > 22/9 S4 派興東邨1樓
26/9親身拒絕 > 2/10 S2 > 4/10 S3 > 8/10 S4  11/10收信派蘇屋荷花

??
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果可以同你朋友調轉就好,我派蘇屋但仔同女返學返筲箕灣,不過我都會辛苦啲湊佢地由長沙灣過海返學...
bobo526 發表於 2018-10-27 02:03:16 原文

如果可以調就好啦
g13144 市三
2012 年9月藍卡
2017 年12月拒絕迎東
2018年2月轉市區
10月22日s3
10月23日s4  10月26日收信派連翠低層 11月1日簽約接受

回應 #28 MrsChow

都系心裏因素多。你派左邊度?
g13144 市三
2012 年9月藍卡
2017 年12月拒絕迎東
2018年2月轉市區
10月22日s3
10月23日s4  10月26日收信派連翠低層 11月1日簽約接受

如果可以同你朋友調轉就好,我派蘇屋但仔同女返學返筲箕灣,不過我都會辛苦啲湊佢地由長沙灣過海返學...
bobo526 發表於 2018-10-27 02:03:16 原文

其實長沙灣同柴灣校網都好好,可以考慮轉校,會冇咁辛苦。我朋友個仔讀一年級,遲D如覺太辛苦都會考慮轉。
G1261,市4,蘇屋,感恩。

連翠望落都唔錯!比我應該會要。我未收到信
回應  MrsChow
都系心裏因素多。你派左邊度?
瑞之 發表於 2018-10-27 07:25:32 原文
G13143 市3
20/11/18 派安泰邨
[b]Thanks God![/b]

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖