香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 硬吃新翠邨三派
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

二派唔要, 三派預左硬食, 呢個遊戲規則大家都要接受, 除非唔要既啫, 師姐改變唔到派房結果, 唯一可以做既就...
sapig 發表於 2020-11-17 09:45:29 原文
多謝理解?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

補充少少:
fortesting 發表於 2020-11-17 09:09:27 原文
謝謝師兄?

嘩,房處絕對唔公平啦!你指定要沙田,三次派兩次竟然係田心區,完全無理你感受嘅.仲要俾新翠你,比美林新,又方便,絕對係玩嘢.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

咁點先算公平先? 不太明你公平的定義..?

其實新翠係大圍位置最好的邨,係大圍站旁邊,而且仲起緊一個65萬平方尺的商埸比青衣城更大,新翠好似仲有橋過去,真係公屋價錢私樓設施,比多少少錢裝修就好靚,我想要都要吾到。
擴4、1326首派荔景邨拒絕
                    二派駿洋邨
                    選B 隆亨邨
分享 分享 讚好人數:5查看名單

無語。
擴2 1283*** 已審查合格@2014 / 10
一派長康@ 2016/ 4
二派葵盛西@ 2016/ 5
三派水仔映泉@ 2016/ 8

回應  benckb

所謂青菜蘿蔔各有所愛,唔跟她們一般見識
zoesu 發表於 2020-11-17 09:49:57 原文
咁你愛乜呀?咁巴閉咪係香港搶資源囉、返祖國囉只係想人圍爐支持你

你就真係排公屋派到一般見識喇本留言最後由 yan12 於 2020-11-17 12:52:35 編輯
1344,2014年1月藍卡
百無,等待一個安樂蝸
12/28,2018轉s1。 19年2月改期3月見主任
19年4月30 s2  轉了市區等等等.....
21年4月18 s4, 22出信 24號首派華富
分享 分享 讚好人數:1查看名單

嘩,房處絕對唔公平啦!你指定要沙田,三次派兩次竟然係田心區,完全無理你感受嘅.仲要俾新翠你,比美林新,...
小白龍 發表於 2020-11-17 10:48:04 原文
認同!
房署咁玩野
應該拒絕三派去表達自己的不滿
2014 市1(長者) U036xxxx
2015 市3(天倫樂) G1357xxx-G1359xxx
2018 9月 市2(天倫樂)
2018 10月 市3(天倫樂)
2018 12月 新2(一般家庭申請)
2020 10月 s1 調查階段
由2014年9月至今

雖然都係舊式,但論款式好過美林,論位置好過石籬囉

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖