香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 28A 改由彩褔開出
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  fc_pga

你又有無諗過除咗一班去健康中心睇醫生果班街坊外
三彩仲有好多學生係啓業/麗晶返學,可以幫到佢地/家長放學後上興趣班/星期六 (呢D無校車既時間幫到佢地呢)
彩喜比利 發表於 2012-10-16 23:06:39

如果係咁, 點解唔係彩福開, 先落啟業九龍灣, 再返去觀塘, 又方便老人家睇病,
又方便學生啟業麗晶返學, 又方便去九龍灣返工, 去megabox行街的街坊???

一定更多街坊支持架喎.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我水平有限,睇唔明
何師傅 發表於 2012-10-16 19:26:07

我講極你都唔明, 就係你地而家個個當晒條28A只能夠晌方便醫院客同埋方便返學返工之間二選一

我講極你都唔明, 就係你地而家個個當晒條28A只能夠晌方便醫院客同埋方便返學返工之間二選一
fc_pga 發表於 2012-10-16 23:49:10

係你以為有得選咋
一個出賣勞力為口奔馳打工仔

呢度D 人真係好鬼奇怪, 已經幾次開晒口叫佢去會開, 唔去
而家就係度發晒牌氣話唔幫你呢樣果樣, 咁其實你地到底想點?
要爭取請先付出, 你連開會呢一步都吾肯行出黎, 倒轉頭就話比人出賣
你地唔覺得自已好可笑架咩? 真係神又係你鬼又係你喎大佬, 100個議員都唔夠服待你地啦大帝
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 63# 彩喜比利

咁即係28A可能會好大機會客少. 我最擔心既係跟住運輸罯同九巴就會以彩福居民冇需要有巴士服務, 到時想開多條或者延長其他巴士線入三彩既機會就,,難難難也~~本帖最後由 sytam 於 2012-10-17 02:43:09 編輯本帖最後由 sytam 於 2012-10-17 02:49:17 編輯

回應 27# 顏汶羽

我冇話您唔做野,唔好get 錯我既意思    至於我所提議三彩居民集結力量, 有眼您睇啦, 除左顏議員您有回應之外,其他人連"哦"一聲都冇句

又嘈......................

只要理性討論,唔系去指責別人,我覺得歡迎任何人嘅意見,因為都系想解决居民問題,如果一味指責會否真的變成"多做多錯不做不錯"?到時有邊個得益?提出建議/意見讓社區變得更理想,有賴每一位會員参與
一個出賣勞力為口奔馳打工仔
分享 分享 讚好人數:2查看名單

只要理性討論,唔系去指責別人,我覺得歡迎任何人嘅意見,因為都系想解决居民問題,如果一味指責會否真的變成"...
何師傅 發表於 2012-10-17 07:59:31

何CF! 但我睇唔到佢地有誠意想解決問題,只係得個講字(其實係指責先啱)~

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=38619&extra=&page=3

回应 76# sytam

你指這個嗎
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=28941
向運輸署抗議當日彩福居民除咗我和太太,只有顏生....咁運輸署睇到D咩,我估你應該知道

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖