香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 元州邨 » 即將搬入元豐樓1-2人單位, 大家知唔知...?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...11
支持鍵盤翻頁

回應  dreaming
但主任話上手剛搬走要還原,都唔知幾時至可以收鎖匙都未諗到點整.真係有D驚
blv 發表於 2014-06-29 21:47:45 原文

想問下係咪決定要就即刻簽約,定真係拎鎖匙時先簽?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #70 dreaming
先謝過關心都問過些, 有的價錢好像貴了些12'X7'做地磚15K仲唔包磚,好似............

回應 #71 momogg

要先睇咗單位,肯定要,就簽名攞鎖匙.第一次派房時,我睇完單位, 個主任要我即時決定要與否本帖最後由 blv 於 2014-06-29 23:18:35 編輯

回應  momogg
要先睇咗單位,肯定要,就簽名攞鎖匙.第一次派房時,我睇完單位, 個主任要我即時決定要與否
blv 發表於 2014-06-29 23:16:07 原文

你睇左未? 但房署要返新,咁係咪返新完拎鎖先簽? 唔係咪要起租囉
元洲邨好方便,如果唔係屋企去,我覺得都可以接受。

回應 #74 momogg

個主任就話一個月後,再約我去睇, 我諗到時至起租.

回應 #74 momogg
元州邨真係好方便,好近街市,我派個座都近巴士站

回應  momogg
個主任就話一個月後,再約我去睇, 我諗到時至起租.
blv 發表於 2014-06-29 23:31:30 原文

點解唔一次過攪完先約人上去呢,房署真係.....
咁係咪到時先決定要唔要?

回應  momogg
元州邨真係好方便,好近街市,我派個座都近巴士站
blv 發表於 2014-06-29 23:34:04 原文

但元洲邨都有新舊,你派左新定舊。因為新個d大d,有成180尺

回應 #78 momogg

唉!房署做嘢, 係舊單位,16.33

回應 #77 momogg

我諗今次一定會簽,因為已經第2次派,我怕第3次派,如果唔合心意,都冇得拒絕,仲衰,

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖