香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快揀咗樓的朋友收到入伙紙未?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...11
支持鍵盤翻頁

本來想間兩房,依家唯有間房整兩張床,等啲仔女大啲先係廳間多間房,唔要廳
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日睇過間屋,1房1廳,房哽房成百呎主力墻冇得拆,地
chan1976 發表於 2013-10-07 15:34:19

我都打去問佢呀...
你既電線係入牆定係出面呀...
我果個佢話係入左牆..唔知真唔真..
我話想將爐頭同洗菜盆亙掉佢話得呀...
想將次所門改都唔得..
總知入面所有野就不能改動..
但佢之前有暗示原則上係唔得..但弟日唔住比番佢還原番就得..
同埋無人投訴佢就唔洗做野囉...
g1213XXX 擴4
5/2013 審查
6/2013 STEP 2
18/9/2013揀左特快.

地台木地板,舊住客留低,不過我唔要,折晒换瓦仔,厨房厕所超大
chan1976 發表於 2013-10-07 15:37:03

次所門同廚房門唔要佢既得唔得架...
你知佢地度門真係靚到呢...........
g1213XXX 擴4
5/2013 審查

回應 #72 anitahei

電綫入墙嘅,但無啦啦睡房及廳天花裝咗煙霧器,真攪笑我以为响酒店添

回應 #73 anitahei

其实唔影响樓宇結構嘅例如主力牆之類千萬無拆,其他我都拆晒,今日睇過厨房厕所瓦仔都爛咗幾件又殘又舊又污漕,我影晒相做證據,廳房地台的地板開始發霉又要我拆

回應 #73 anitahei

因我廳傢俬想做珍珠白光面焗漆,所以啲門同框都保留返,框頂玻璃用木板封咗佢,重新噴過跟傢俬一様色嘅珍珠白光漆

回應  anitahei
    其实唔影响樓宇結構嘅例如主力牆之類千萬無拆,其他我都拆晒,今日睇過厨房厕所瓦仔...
chan1976 發表於 2013-10-07 21:56:37

我怕佢黎睇要我還原咪大檸樂.......
g1213XXX 擴4
5/2013 審查

因我廳傢俬想做珍珠白光面焗漆,所以啲門同框都保留返,框頂玻璃用木板封咗佢,重新噴...
chan1976 發表於 2013-10-07 22:06:56

你去邊做傢私呀.....
g1213XXX 擴4
5/2013 審查

電綫入墙嘅,但無啦啦睡房及廳天花裝咗煙霧器,真攪笑我以为响酒店添
chan1976 發表於 2013-10-07 21:46:00

你前手住客都好搞野wor...
你間屋即係咩都係同你汁過呀.......
g1213XXX 擴4
5/2013 審查

其实唔影响樓宇結構嘅例如主力牆之類千萬無拆,其他我都拆晒,今日睇過厨房厕所瓦仔...
chan1976 發表於 2013-10-07 21:56:37

做証據有咩用呀......
你咁快就攞鎖匙ge...我仲要等多一個星期呀..
g1213XXX 擴4
5/2013 審查

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖