香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 裝修完成,基本家電進場喇!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...15
支持鍵盤翻頁

very good
分享 分享 讚好人數:0查看名單

恭喜

係喇,我都覺得房署原裝廚房擺位真係麻麻,但咁換位置會唔會驚查起上嚟要還原呢?雖然未派屋比我哋...
cattycheng 發表於 2014-09-25 11:18:50 原文

基本上你改咩拆咩,房處知道就一定要你還原架啦!咁但係好似灶台呢啲野,設計本身又真係好有問題,唔拆根本就好唔好用。對於呢個問題我會考慮成本同安全方面,所以廚房門我唔拆就係咁解。當然拆唔拆,最終都係你自己個人決定。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

改左廚房升盤位怕唔怕比人CHERCK到?
lkkf2003 發表於 2014-09-25 12:29:33 原文

都唔到你怕唔怕啦,房處係業主當然唔想你改,但我係用家唔方便就咩都係假。不過改拆之餘,一啲安全性同結構性有影響嘅野,我係一定唔會改囉!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

恭喜
金本美麗 發表於 2014-09-25 14:27:15 原文

你搬左入去住未呀?

都唔到你怕唔怕啦,房處係業主當然唔想你改,但我係用家唔方便就咩都係假。不過改拆之餘,一啲安全性同結...
老公 發表於 2014-09-25 15:08:10 原文

我而家都煩緊改唔改個升盤呀~
擴2 G12666XXX
10年11收藍卡,12年10月擴2轉市2..23/4/13審查,28/6/13網上轉step2,2/1/14網上申請轉擴2,7/1/14網上已轉擴2,19/2/14轉Step3,20/2/14轉Step4,21/2/14收信派石籬兇宅,24/2/14親身拒絕,26/2/14網上轉拒絕字,8/3/14網上轉Step2,12/3/14轉Step3,13/3/14網上轉Step4,14/3/14得知獲派葵聯二村聯逸樓

我而家都煩緊改唔改個升盤呀~
lkkf2003 發表於 2014-09-25 15:11:43 原文

咁你真係諗清楚。我決定前都同啲屋邨物管嘅人士傾過,從佢地嘅經驗同見解後,最終決定都係改,但廚房門大門就一定唔可以改,因為搏唔過!

咁你真係諗清楚。我決定前都同啲屋邨物管嘅人士傾過,從佢地嘅經驗同見解後,最終決定都係改,但廚房門大...
老公 發表於 2014-09-25 15:18:13 原文

你問過屋邨物管嘅人士,佢地點講呀? 可唔可以PM我??
擴2 G12666XXX
10年11收藍卡,12年10月擴2轉市2..23/4/13審查,28/6/13網上轉step2,2/1/14網上申請轉擴2,7/1/14網上已轉擴2,19/2/14轉Step3,20/2/14轉Step4,21/2/14收信派石籬兇宅,24/2/14親身拒絕,26/2/14網上轉拒絕字,8/3/14網上轉Step2,12/3/14轉Step3,13/3/14網上轉Step4,14/3/14得知獲派葵聯二村聯逸樓

你問過屋邨物管嘅人士,佢地點講呀? 可唔可以PM我??
lkkf2003 發表於 2014-09-25 15:23:37 原文

其實都唔駛PM,你留意番我回應最後兩句"重點"啦!仲有在樓宇結構同安全兩個重點唔影響下,去考慮改定唔改啦!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...15
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖