香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 青俊苑 » 按揭部呀陳生話....
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9...16
支持鍵盤翻頁

回應 #70 hoho2808

我同你借差唔多.不過好早去攪左1.4+1000Q+雞
抽2014年新居屋旅程:
15/01/07 交白表(非長者核心家庭)
15/03/26 攪珠結果"67",以為中獎!
15/03/27 選樓次序 "8029th",失望..
15/07/29 竟然收信可選樓
15/08/05 選中青俊苑
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  hoho2808
   我同你借差唔多.不過好早去攪左1.4+1000Q+雞
亞寶大人 發表於 2017-03-14 10:21:28 原文

我依家諗緊1.5照去定搵多間好

回應  siumi0504
   睇你用咩款同咩料,我整個款係厚斑馬簾,中價料,人仔96/平方米+捲軌人仔150,粗略預計...
亞寶大人 發表於 2017-03-13 17:44:58 原文

你比我既size係成隻窗既size?
一般斑馬廉係咪只係覆蓋成隻窗?
斑馬廉又係咪即係呢一隻?
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

希望啦...我等到頸都長呀.....
又要請工人...佢成日比唔到期我..我又遲遲唔敢請..
跟住裝修又要搵師傅上門...
siumi0504 發表於 2017-03-13 16:50:50 原文

到時可唔可以答單?

回應  chitchit
   我有問過佢地D師傅係咪香港人,佢地無正面答我
亞寶大人 發表於 2017-03-13 17:38:36 原文

我舊屋係大陸家合居其中一間鋪頭訂造全屋傢俬廚櫃等, 佢地用大陸師傅來港度呎, 個師傅幾好, 未睇我設計的圖, 佢一邊度, 我一邊講我想點, 佢完全明白我講咩(因為出黎的傢俬係我想像中一模一樣), 安裝當日亦係該度呎師傅, 無記錯, 三年前的價係 : 曲呎廚櫃連雙升盆(石英石台面), 地台床連衣櫃, 石英石吧枱連櫃, 到頂鞋櫃, 約人民幣五萬(包師傅來港度呎一次, 傢俬來港運費, 兩個師傅來港砌傢俬兩日)

咁1平方米收幾錢?
siumi0504 發表於 2017-03-13 17:37:23 原文

我屋企用無路軌窗簾, 即係用日本城買的伸縮棍, 再去搵香港各大街市的車窗簾姐姐, 同佢的講窗簾用伸縮棍, 佢地就知點車(可以好似浴簾咁用圈圈掛住, 亦可以就咁套入伸縮棍度), 埋單五百左右(兩幅到地窗簾加兩支粗棍)

回應 #85 amyamyyotyot
師姐今次都諗住咁搞嗎?

回應  amyamyyotyot
師姐今次都諗住咁搞嗎?
big_nature 發表於 2017-03-14 10:51:04 原文

格下價先, 但大數唔會係香港整廚櫃, 除非現場界木, 否則依家香港公司的廚櫃咪又係大陸做

回應 #88 amyamyyotyot

大陸人來港工作(裝堪),會有問題嗎?

到時可唔可以答單?
acyouok 發表於 2017-03-14 10:39:14 原文

答單做咩?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖