香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 浴屏
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

點解要自己訂o既?師傅免費幫你整埋?
liverwai 發表於 2017-08-22 22:46:31 原文

自己訂可以去睇多d唔同款慢慢揀,如果同師傅去就無咁休閒喇,呢個世界免費午餐好難揾架
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  liverwai
   唔係,係廳同房大窗兩條雲石,材料費 2100
goodfriend 發表於 2017-08-22 23:17:09 原文

唔,我細o個兩隻窗做雲石都要2000,連工包料,我係覺得有d 貴o既,不過屋企人想整,無計~
既然你師傅唔收你人工錢,要慳盡就學九毫子咁親自去買囉,又可以揀最o岩自己心水o既~
ynwa

唔,我細o個兩隻窗做雲石都要2000,連工包料,我係覺得有d 貴o既,不過屋企人想整,無計~
既然你師傅唔收...
liverwai 發表於 2017-08-23 00:07:36 原文

如果佢師傅淨計料都無得話揀邊隻,應該係師傅d版到揀了,否則師傅無肉食

回應 #82 liverwai

吓,細窗兩條雲石很貴……

應每條幾舊水……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-08-23 00:34:03 編輯

感恩!可以安居

回應  liverwai
吓,細窗兩條雲石很貴……
應每條幾舊水……
melodychan2016 發表於 2017-08-23 00:33:50 原文

宜家d嘢真係好鬼貴

宜家d嘢真係好鬼貴
九毫子 發表於 2017-08-23 09:17:54 原文

人工貴,我嗰個裝修師傅已便少少,他要請人幫他,都要十幾萬,我哋就最貴剷牆及拆廚廁磚,話晒層樓自己買咗,想整好少少;

如果係公屋,廚房鍟盤及灶台唔搬位,廚廁磚,照用,只鋪地、間房、裝幾個廚櫃,入住……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-08-23 09:46:38 編輯

人工貴,我嗰個裝修師傅已便少少,他要請人幫他,都要十幾萬,我哋就最貴剷牆及拆廚廁磚,話晒層樓自己買...
melodychan2016 發表於 2017-08-23 09:46:28 原文

日對夜對,樓已經買咗自己嘢梗係要整得舒服啦,我當年公屋乜都無整用咗萬零蚊就入伙喇
分享 分享 讚好人數:1查看名單

日對夜對,樓已經買咗自己嘢梗係要整得舒服啦,我當年公屋乜都無整用咗萬零蚊就入伙喇
九毫子 發表於 2017-08-23 09:56:37 原文

係,我荒島公屋,只鋪地及整石屎廚櫃及間房,已入住;近年啲嘢已舊,因為間屋唔係自己,房署隨時收返,我叫家長唔好整,所以留返而家景泰整好啲

回應 #77 ic112

謝謝
G12260 擴4
派新田圍2樓 (死過人唔計)
1ST 派長青邨2樓(拒絶,歸隊)
2ND 派石籬二邨(接受)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖