香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 祥龍圍邨 » 最新7.18消息拆圍牆
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9...19
支持鍵盤翻頁

回應  yee
係呀, 已經油得八八九九喇, 只差少少仲係灰。
藍白色真係襯得好靚呀~配埋藍天白雲,真係一流~
cly519 發表於 2014-07-28 15:35:07 原文
我就係覺得配襯得好靚,
我哋真係要讚吓現在設計公屋的所有部門...
有佢哋大家先有一個咁醒神的屋邨
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  yee
係呀, 已經油得八八九九喇, 只差少少仲係灰。
藍白色真係襯得好靚呀~配埋藍天白雲,真係一流~
cly519 發表於 2014-07-28 15:35:07 原文
如果油得8899, 應該差不多會派喎...希望你會派到
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #82 yee

見到人地話水泉澳拆左天砰之後我都好期待見到祥龍拆天砰呀~
知道開始倒數都幾開心~就算上水輪唔到我都唔緊要,起碼條隊行快d, 大家早日可以有個安樂窩啦~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  yee
見到人地話水泉澳拆左天砰之後我都好期待見到祥龍拆天砰呀~
知道開始倒數都幾開心~就算上水輪...
cly519 發表於 2014-07-28 16:11:05 原文
你想法好啱...係人等派公屋都有呢個心態

條隊一日唔郁, 大家都係攬住一齊等..
希望嚟緊條隊係..大爆發..大爆發..係咁去
我雖然上咗公屋, 無你哋咁急..但身邊總有朋友係輪候中的,
希望大家互勉, 吹吓水, 吹吹下..就到你報喜話我知派咗樓本帖最後由 yee 於 2014-07-28 16:25:09 編輯
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #84 yee

多謝你~承你貴言~我都好希望可以好快同你分享我上樓喇~^^

回應  yee
多謝你~承你貴言~我都好希望可以好快同你分享我上樓喇~^^
cly519 發表於 2014-07-28 16:47:37 原文
見大家都咁鍾意講公屋..分享比你睇彩德邨現在大約係咩樣..

對面的彩雲邨有二期, 應該有成十幾二十座左右..
當然攞位係我條邨係主角啦..
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #86 yee

嘩~好正呀~真係鄧你開心~
以你經驗當時拆左天砰後係咪好快預派呀?

回應  yee
嘩~好正呀~真係鄧你開心~
以你經驗當時拆左天砰後係咪好快預派呀?
cly519 發表於 2014-07-28 17:07:12 原文
係架, 我條邨勝在空氣好好..啲公園多到行唔晒

有佐敦谷公園, 坪石公園, 附近彩福邨又有個大公園..

回正題, 就算拆咗天秤, 內部都應要做一般裝修喎, 應該都要幾個月時間..
純係我個人想法咋..唔係咁專業的.

希望你好快出主題帖..係報喜派公屋
因為個個等公屋的人..都係(捕)住呢個消息
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #88 yee

正啊~祥龍圍空氣都唔錯架~haha
好多謝你咁有心入黎同我地打氣呀~啜啜

回應  yee
正啊~祥龍圍空氣都唔錯架~haha
好多謝你咁有心入黎同我地打氣呀~啜啜
cly519 發表於 2014-07-28 17:21:20 原文
咁我就等你的報喜帖...記著係出個人主題帖
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9...19
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖