香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 「火炭綠置居」各位現居公屋租戶,你哋有咩睇法呀?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #120 ckh3111

有啲人咁諗,就算中咗富戶政策,房署出晒信一年內搬走,可以不理,繼續懶皮就可以住一世,房署最多出信,又唔會做啲乜,又唔會搵執達吏上來收公屋既……
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
有啲人咁諗,就算中咗富戶政策,房署出晒信一年內搬走,可以不理,繼續懶皮就可以住一世,...
melodychan2016 發表於 2017-10-23 23:57:40 原文

而家呢個特衰政府,唔會理市民咁多。。。就好似你哋景泰苑街坊咁,房署交樓極差,攪到遲遲都未收到樓,未能如期交舊公屋出嚟。房署都話冇通容,要收舊公屋,要佢搬走
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #122 mimemike85 回應 #120 ckh3111

陳帆講嘢全部廢話,講到滲水很小事及唔關佢事咁,無得延長保養期,見到佢就火,我哋街坊個個勁想打爆佢

佢話之係危樓,總之速速交還公屋,就算危樓,唔該自費租酒店住嗰隻

回應  ckh3111
有啲人咁諗,就算中咗富戶政策,房署出晒信一年內搬走,可以不理,繼續懶皮就可以住一世,...
melodychan2016 發表於 2017-10-23 23:57:40 原文

但而家真係叫執達吏強行搬走喎,賴皮都無用...
報紙都有講
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  mimemike85 回應  ckh3111
陳帆講嘢全部廢話,講到滲水很小事及唔關佢事咁,無得延長保養期,見到...
melodychan2016 發表於 2017-10-24 09:24:51 原文

係唔係真係得七戶慘水咁少?

回應 #125 ckh3111

我都覺唔止咁少,我同我鄰居已兩間,嗰日陳帆手持3張相,露鋼筋係我鄰居,其餘兩張係我……

有啲街坊,裝修期間,很多裝修師傅一定視而不見,無講,無發現就真

回應  ckh3111
我都覺唔止咁少,我同我鄰居已兩間,嗰日陳帆手持3張相,露鋼筋係我鄰居,其餘兩張係我…...
melodychan2016 發表於 2017-10-24 10:41:14 原文

你地望坪石果邊滲水最嚴重,但望球場果邊就暫時無事。
而家修復成點?上次打風有無滲水?

你地望坪石果邊滲水最嚴重,但望球場果邊就暫時無事。
而家修復成點?上次打風有無滲水?
ckh3111 發表於 2017-10-24 11:21:16 原文

景泰苑質素這樣,但我仍好想買綠置居

景泰苑質素這樣,但我仍好想買綠置居
nicky88411 發表於 2017-10-24 11:42:18 原文

政府樓都係咁,一分錢一分貨
就算係私樓,都有種種問題。

政府樓都係咁,一分錢一分貨
就算係私樓,都有種種問題。
ckh3111 發表於 2017-10-24 11:57:29 原文

是。五折買下來,可以有自己物業,我也很想博。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖