香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 和田邨 » 和田邨一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

回應  羅SAM

意向書寫咩有留意?寫明簽咗就不得用任何理由..如交通.座向..等唔要..
terrytang78 發表於 2021-11-15 20:12:17 原文
初步接受編配並唔係之後無得拒絕,已入伙手續先至無得再拒絕,兩者有分別。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

上星期去左和田..
兆康站行去好遠...
不過係靚但唔知等幾耐...

行完後既總結:
欣田簡直係冇得輸..本留言最後由 11Icecream 於 2021-11-16 17:08:58 編輯
♥2015/1Apr ✉ 新界1369✷✷✷ ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ
♥2021/23Jun審查 ➹8Jul✿S2 ✿✿
♥2022/3Mar.。o○回新界27Apr ʕ⁎̯͡⁎ʔ༄再次S2
♥2022/11May ༄ S4✷13May收信預派和田✷18May簽預派✷ 8Aug收鎖匙信..._φ(・_・✷18Aug收鎖匙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #22 11Icecream

兆康站行去和田... 我估要40 MIN. .

上星期去左和田..
兆康站行去好遠...
行完後既總結:
欣田簡直係冇得輸..
11Icecream 發表於 2021-11-16 17:08:02 原文
我住兆康,欣田當然最好啦,和田暫時係無輕鐵可以到
新2  G1355
02/11 首派,皇后山皇匯 高層

上星期去左和田..
兆康站行去好遠...
行完後既總結:
欣田簡直係冇得輸..
11Icecream 發表於 2021-11-16 17:08:02 原文
唔會喺兆康行啦,田景站行入去都遠,一定要搭佢d接駁巴士架啦
G1388
2016/Apr 藍卡新3 > 2018新4 > 2021新5
2021/Nov S2
2022/Jun S4 首派菁田邨

回應 #23 g13756

要行咁遠呀??我以為係15-20分鐘添?‍?
菁田好似方便好多,但唔知有冇咁好彩派到呢兩塊田?
新4

我住兆康,欣田當然最好啦,和田暫時係無輕鐵可以到
羅SAM 發表於 2021-11-16 17:34:09 原文
咁皇后你都會要?!  

因為之前有人話欣田唔方便。。
但我由E出口行去欣田。。完全係超超方便
每座樓下已係有曬生活配套
。。。都唔知點解D人咁講。。
♥2015/1Apr ✉ 新界1369✷✷✷ ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ
♥2022/3Mar.。o○回新界27Apr ʕ⁎̯͡⁎ʔ༄再次S2
♥2022/11May ༄ S4✷13May收信預派和田✷18May簽預派✷ 8Aug收鎖匙信..._φ(・_・✷18Aug收鎖匙

回應  11Icecream

兆康站行去和田... 我估要40 MIN. .
g13756 發表於 2021-11-16 17:16:10 原文
我正常行20 mins
得閑大家都可以行下  
可能我E出口行 慢左

咁皇后你都會要?!  
因為之前有人話欣田唔方便。。
但我由E出口行去欣田。。完全係超超方便 ...
11Icecream 發表於 2021-11-17 09:47:00 原文
欣田就好正,和田就暫時交通唔方便本留言最後由 羅SAM 於 2021-11-17 10:04:07 編輯
新2  G1355
02/11 首派,皇后山皇匯 高層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖