香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 輔導熱線 » 想離婚,但也想為小朋友著想,好煩
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...14
支持鍵盤翻頁

再回來你會當冇野嗎.?
唔可以又養唔起囡囡,
你就要忍下先,
你地婚姻狀況囡囡遲早都知,
唔使幫個死佬講好話,
亦唔好講佢點點點,
囡囡問到就叫佢自己問老豆,
問你就話唔識答唔想答,
等到你足夠經濟能力養囡,
囡囡又明白你痛苦,
自己又唔可以接受個衰佬才去 88,
除非你心急搵個件男人就趕住去離婚姐,
唔係既話就比時間自己放低個死佬,
比時間囡囡認清楚個老豆,
比時間死佬愈玩愈遠,
比時間回頭已經冇得抆,
呢個係死心既做法,
男人係貪食的,
有得食話之係公厠都會死埋去.
貪食/家庭冇得共存,
佢係 大劉/何鴻新,有米佬就話姐.
死貪食窮鬼,
使鬼同佢守生寡,
自己同囡囡多 d 出去活動,
開始習慣冇佢活得更開心.
可能個賤人見你容光煥發,
驚帶緊綠帽除唔切添..
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.
分享 分享 讚好人數:8查看名單

如果男方返到屋企盡到責任....即係都專重你和小朋友...又如果男方都係愛鍚小朋友的話....又可以對頭家負責....
kashin 發表於 2014-04-11 00:25:23
一個毀了自己的家的女人,不到兩個月又來搞別人的家庭,對她我真是想給她一刀。其實我有些不利她的資料,我老公都知,他同我講得饒人處且饒人,我唔想因為我的告密搞到自己的家庭支離破碎
分享 分享 讚好人數:0查看名單

再回來你會當冇野嗎.?
唔可以又養唔起囡囡,
你就要忍下先,
唔使幫個死佬講好話,...
sherrychan 發表於 2014-04-11 00:33:04
我有同他講過有人介紹男仔我識,他就說他還活生生的為什么不給機會他回來,他說一時半刻不是說回就能回來的,我們的還要慢慢真培養一下,看看能不能重來

在小朋友不在場時,同你老公好好地單獨傾下,筆者都睇出囡囡在爸爸的心理位置很重要。
(筆者相信佢哋都玩...
曉頴 發表於 2014-04-11 00:27:42
他現在也是說自己想通了,不可能不想信自己老婆而去產相信別的女人,但口講是這樣,每天還是不定時聯絡

仲有,如選擇經濟封殺,則需要超高談判技巧,你要俾佢知道,你愛佢,想珍惜佢,慢慢提出你既建議同方案,循...
ming6686 發表於 2014-04-11 00:28:23
我就是沒有講野的技巧,講野自問都是很直接,心入邊想的全都說出來,所以我才上這里找你們大家幫忙,我真的是不知道該怎么辦,真的有想過同個女人同歸于盡

再回來你會當冇野嗎.?
唔可以又養唔起囡囡,
你就要忍下先,
sherrychan 發表於 2014-04-11 00:33:04

說得好
08年一人申請,10年加名轉2人申請
12年10月審查
13年1月派啟業邨9樓
3月派啟晴中層要左

回應  豆豆屋
擺明一脚兩船  冇可能回到從前  比少少時間  呢個問題解决
hkhk 發表於 2014-04-11 00:25:57
我上來呢度就是想找你地比個意見我,我真的開始有D開始想唔通,我怕自己會做傻事,講真幾個月前的自己真是一個開心果,現在我連街都唔出

在小朋友不在場時,同你老公好好地單獨傾下,筆者都睇出囡囡在爸爸的心理位置很重要。
(筆者相信佢哋都玩...
曉頴 發表於 2014-04-11 00:27:42
傾過好多次了,小朋友在和不在都談過了,但次次他都說我有病,要去看醫生,他人都返佐來羅,我還要提出唔D過份的要求(我叫他唔好再要電話聯絡)

再回來你會當冇野嗎.?
唔可以又養唔起囡囡,
你就要忍下先,
現在所有的事情小朋友都知道了,也就是因為這樣我覺得自己對不起自己的小朋友,好內疚,一個媽媽都保護不了自己的小朋友,真是悲哀

如果你想離婚, 小朋友會明白的.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...14
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖