香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上常富2房單位6月19日開始裝修(會係8月8日入伙啦)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...12
支持鍵盤翻頁

原帖由 ZzzLAZYzzZ 於 2009-7-25 02:17 發表

燈飾ge話, 可以試下去深水埗鴨寮街, 果度都有唔少鋪頭賣燈飾, 價錢好平下
窗簾我屋企就係去街市賣布料ge擋口揀布同搵佢車,
其實最好都係去深水埗, 有條專賣布料ge街(好像係汝洲街/附近), 或者聽人講去年長沙灣都 ...

d燈係咩價錢呢?
我唔係要d好花巧既燈,,
我係淘大3樓個間..見到合眼緣既燈麵要3幾百以上..
我覺得有d貴..

咁街市個度既窗簾幾錢呀..
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我屋企係用地慳電燈泡, 但果度都有靚d ge燈飾賣
我地買燈泡時, 同一牌子ge野比市面平一半, 燈飾方面好少留意
我地自己買窗簾軌, 另外係街市訂左一千蚊左右ge窗簾, 入面包括兩間房ge窗簾同廳中間十尺闊ge擋布(廳個窗唔整), 價錢唔係最平, 但揀布時可以多d選擇

原帖由 ZzzLAZYzzZ 於 2009-7-25 02:34 發表
我屋企係用地慳電燈泡, 但果度都有靚d ge燈飾賣
我地買燈泡時, 同一牌子ge野比市面平一半, 燈飾方面好少留意
我地自己買窗簾軌, 另外係街市訂左一千蚊左右ge窗簾, 入面包括兩間房ge窗簾同廳中間十尺闊ge擋布( ...

哦..唔該哂wor..
你揀個d有冇遮光作用呢?

原帖由 kiki630 於 2009-7-25 03:48 發表

哦..唔該哂wor..
你揀個d有冇遮光作用呢?

我都係買庶光布, 觀塘買
窗簾車埋包路軌連送貨都係 $880
我一房單位, 因為要遮埋冷氣果邊, 所以要做闊 d
布長 72' 闊 71' , 兩隻窗

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-25 11:48 發表

我都係買庶光布, 觀塘買
窗簾車埋包路軌連送貨都係 $880
我一房單位, 因為要遮埋冷氣果邊, 所以要做闊 d
布長 72' 闊 71' , 兩隻窗

你真系好快手 ..........

想問 裝廚柜 及 裝 抽油煙機 的 先後步驟 ???  
另外可吾  pm  傢俱 及 窗簾 公司 資料 比我 , 吾該 .

睇黎都七七八八喇喎~
8月9日入伙? 果日好日呀?

我果間仲未搞掂呀, c fu話希望8月中比到我

原帖由 wunbb 於 2009-7-25 22:19 發表

你真系好快手 ..........

想問 裝廚柜 及 裝 抽油煙機 的 先後步驟 ???  
另外可吾  pm  傢俱 及 窗簾 公司 資料 比我 , 吾該 .
...

其實係應該裝廚櫃先再裝抽油煙機啦...
D家俬我係唔同地方買,,窗簾我本身有..路軌就係街市買連裝350 3 條

其實

原帖由 heidi 於 2009-7-27 12:56 發表
睇黎都七七八八喇喎~
8月9日入伙? 果日好日呀?

我果間仲未搞掂呀, c fu話希望8月中比到我

你整好左我就上去你新屋啦..HAHAHAHH

呢家知道了今個星期六入伙呀..
D家俬都黎得7788了..
舊屋既野就搬左一半過新屋,...打算入伙後再搬剩餘個D雜物...

UPDATE俾大家睇下新屋進度..^^

好鐘意呢塊鋼板...抹油煙漬都方便D...

個抽油煙機又係令面...幾襯呀...

開埋光管仔...廚房就係咁架啦..

客廳組合櫃,呢家仲未放野入去..因為都有D家俬味,要用茶葉薰下佢先放野入去..

神台...FIT SIZE...

窗簾係用住舊既..新既未做起...

我父母的床..我MUM好唔鐘意隻色..成日話係家俬鋪做錯色俾佢..但其實ORDER時真係呢個色..不過做出黎就有DD出入..=_+

從廁所門影去客廳...

從飯廳位影去客廳與細房之間

我親戚俾我既衣櫃...我咁大個水第一個衣櫃..

我張床,,又會咁岩同親戚俾我既衣櫃襯色,呵呵呵~

我床尾同牆之間仲有位..我MUM要放張麻雀枱係度呀...

梳化到~~~~~~好大舊呀..不過都幾舒服..個腰位LON得岩岩好..加埋個送既同色腳踏..爽..

客廳就係咁架啦...

我MUM既衣櫃..勁大陣味...

廁所層架...

煤氣爐...冬天唔洗同熱水鬥快啦..YEAH

我DADDY朋友送既

廳房全部都裝哂日立小涼伴...都OK呀..幾寧靜

今日我係觀塘買埋全屋既燈...呢家仲未裝哂上去...
呢幾日都仲有D家俬要黎..舊屋既野同新屋既野都未執好..
我都唔知星期六點入伙..

恭喜晒先~
你執住d日常用品去新屋先啦,
如果你未夠期交番間屋,
咁咪入左伙先再拎d野過去新屋囉,
另外, 我覺得你每件傢俬都好啱位,
而我最欣賞你張sofa &組合櫃!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖