香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 其他 » 經常有人從對面公屋天台望入我屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

對面棟公屋矮啲既,剛剛佢個天台就對正我屋企,近呢幾年成日有好多工人喺天台坐,唔知佢係開放俾佢地休息定...
Komasan 發表於 2021-12-22 14:47:00 原文
好近的?其實未必望到你,背住光,你睇佢好清楚,但佢望你未必會清楚睇到乜,一般日光日白其實好難望到屋入面情況,不過都明白多少會有心理壓力係到,可以加塊紗窗廉,又吾會太黑,又保持私隱。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你頂到咁耐....我一定XZY佢地同投訴,一定要搞清楚點解成日有人喺天台
No. 1356...

影低佢交畀房署,可能對方同房署主任講冇周圍望,所以主任都做唔到啲咩,有證有據冇得唔做嘢.
新2~G1447XXX

如果有幾年時間這樣
的確好奇怪!
樓主是住公屋嗎?
安居62 發表於 2021-12-22 16:52:39 原文
就是呀~
善有善報 惡有惡報

好近的?其實未必望到你,背住光,你睇佢好清楚,但佢望你未必會清楚睇到乜,一般日光日白其實好難望到屋...
chiwing64 發表於 2021-12-22 19:30:27 原文
唔知點形容距離,大約商場二三樓睇明星既距離,試過同對方四目交投
善有善報 惡有惡報

影低佢交畀房署,可能對方同房署主任講冇周圍望,所以主任都做唔到啲咩,有證有據冇得唔做嘢.
new-page 發表於 2021-12-22 23:02:57 原文
Send email時已連埋相,佢先覆我話訓示員工唔好望人屋企?
善有善報 惡有惡報
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你頂到咁耐....我一定XZY佢地同投訴,一定要搞清楚點解成日有人喺天台
kandyb 發表於 2021-12-22 22:46:19 原文
有問究竟天台係做咩,但無正面答我呀~
善有善報 惡有惡報

即使,天台暫設定為吸煙區。
那麼工人在做什麼工程呢
持續了幾年
安居62 發表於 2021-12-22 16:56:50 原文
做工程只是我個人推測,因為見到對面呢棟公屋好似換門,段估唔會衰到俾陌生人亂上天台???
善有善報 惡有惡報
分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝其他人的意見,我會加返啲遮光簾??
善有善報 惡有惡報

Send email時已連埋相,佢先覆我話訓示員工唔好望人屋企?
Komasan 發表於 2021-12-23 11:38:23 原文
如果你提供天台地址
也許有谷友會踩上去

了解下,工人在那天台是幹什麼了?
屋邨異地     風月同天

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖