香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 今日坐28B的故事,,,,
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

G12535XX 10年4月(12年9月26日 擴2轉市2) Step 1-12年10月> > Step 2-13年2月 >> Step 3-13年4月26日> > Step 4-13年4月30日> > 5月3日收信:翠屏北邨(住了閣樓劏房多年,200呎租金$4500,終於安居喇)5月13日簽約,6月1日順利搬遷
雖然係舊樓,有自己一個家,所以非常開心,知足常樂  ^_^
分享 分享 讚好人數:0查看名單

車已經係短途,重要行成粒鐘,,都係果句,好多謝D偉大既議員幫我哋成功爭取條超級遊車河巴士線,等D居民唔駛係屋企on居居,一落樓就有部超級遊車河專線,,,遲早接,,,,不如開多一至兩條專線小巴,去下佐敦,去下觀塘未算law,,,,,D人好似玩咁,完全無應應真真咁,諗下D居民真正交通需要,,,係唔係都叻唔設咁,走出嚟話巳經成功爭取,實幹實事,,,,,咁既巴士線真係實,,,,,幹!同實,,,,,,事
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:2查看名單

安居在啟晴

好彩你早等,唔係9點尾班就要行返上去..
isar 發表於 2013-4-4 22:26

係啦...不過因為只係食野同去超市買野就走, 加上人好多, 又無咩好行....
若基督是你的朋友,你便擁有喜樂、安寧與幸福。
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.

我今日都有坐,同一問題,我係1445到物華街等返啟福,諗住1440由啟業開出,最多十五分鐘到站,怎知等1505先...
herman 發表於 2013-4-4 23:13

係呀, 原來你又係咁, 收得貴, 又跳班, .... 哎呀, 公眾假都有TRAFFIC JAM 問題, 人地要返工就大件事....

最慘我地企果度等車好冷...吹吹風就見頭痛啦
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.

常悅道站係零碳天地企業1期對面,
gotjf 發表於 2013-4-4 23:07

係呀, 我經過, 睇唔到個車站有28B個貼紙, 所以行左去臨華街...豬左...

不過假如我早到左係常悅道站等都係等架啦, 行下仲好,,,

回應  beautyemily

往往是最近時等車是最長呀! 曾經我在九龍灣等車都有這經歷呀!
ClaraYeung 發表於 2013-4-4 23:01

可能我們要要求議員要正視九巴服務時間既問題啦.....不如講明一小時兩班車, 人地仲好預算啦

我今日都有坐,同一問題,我係1445到物華街等返啟福,諗住1440由啟業開出,最多十五分鐘到站,怎知等1505先...
herman 發表於 2013-4-4 23:13

可能我們要要求議員要正視九巴服務時間既問題啦.....不如講明一小時兩班車, 人地仲好預算啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 1# beautyemily

九巴真系要認真檢討下!
放松心情,放眼未來。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖