香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 今日坐28B的故事,,,,
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

今日坐28B的故事,,,,
以下是今日(4月4日) 小妹跟老公坐28B的故事, 供大家分享

今日放假, 老公想坐新巴士, 我們便打算去MEGA BOX行下, 所以今日下午大約5時00時左右, 我們便到了彩福總站等車, 等了20分鐘左右, 我們上車時間大約是5:25左右, 而到MEGA BOX時間是6時左右, 總站等車時間可以接受, 但時間並非準確, 因為今日假日應該是20分鐘一班車, 開車時間就應該是00分, 20分, 40分

我們吃了點東西, 買完東西之後, 行左去臨華街 ( 因為我係常悅道找不到車站 )
我地係臨華街等既時間係19:50左右, 等到20:18都無車, 我忍唔住打電話比九巴問下狀況
KMB劉小姐回答: 本來應該係有20:00既車, 不過因為交通問題, 所以20:00無開, 之後係20:20開左車, 之前果架係19:50開車

我就同職員講, 點解今日係假期, 唔塞車都可以跳班呢?! 我係車站企左足半小時, 之後又唔按時開車, 因為我印象好深刻, 我係臨華街等車時, 係對面線睇住架車返去啟業果時我都企左10分鐘, 之後我等左20分鐘又係上剛才既巴士, 仲係同一個DRIVER...

我推算既係1小時本來有三班既車, 都可以跳成兩班, 我由屋企等車坐車去MEGA BOX要一小時既時間, 真係仲耐過我行過去, 是有點兒不太似樣.....

若基督是你的朋友,你便擁有喜樂、安寧與幸福。
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

九龍湾~九龍湾要一小時真係本帖最後由 kitmak 於 2013-4-4 22:24:14 編輯
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心
分享 分享 讚好人數:1查看名單

好彩你早等,唔係9點尾班就要行返上去..
齊齊罷搭28B!

佛都有火

死得

條綫九巴根本唔想做,不過三彩咁多人都無車講唔通所以除便改條敷衍減少指責聲音.
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知

廣告說:
九巴 我們最重視這條線
但狗巴完全唔重視呢條線.....
無心做, 不如比第2間做!!

回應 1# beautyemily

往往是最近時等車是最長呀! 曾經我在九龍灣等車都有這經歷呀!

常悅道站係零碳天地企業1期對面,

我今日都有坐,同一問題,我係1445到物華街等返啟福,諗住1440由啟業開出,最多十五分鐘到站,怎知等1505先有車。其實假期理應係好易就班次,因二十分一班,但都有脫班問題,九巴唔做就算了

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖