香港公營房屋討論區
主頁 » 內政外務 » 用戶須知 » 遊戲化第一階段實施
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 亞力山大帝 於 2009-4-5 01:40 發表
但係而家多番好多新會員,入黎睇裝修既資料,咁佢地金幣又唔多,驚唔驚會有少少趕客成份呢?
如以上內容有得罪,請多多包涵!

放心,我會改到最好 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

VICK, 講清楚d好wo, 如果開左i.e.上中心, 唔睇帖, 齋開住, 扣唔扣power?
仲有買完之後又可以用幾耐呢?

原帖由 賈定珍 於 2009-4-5 02:02 發表
VICK, 講清楚d好wo, 如果開左i.e.上中心, 唔睇帖, 齋開住, 扣唔扣power?
仲有買完之後又可以用幾耐呢?

唔轉頁唔refresh就唔會扣 ~
頁面每轉換或者更新1次扣1個單位體力 , OK?

人生太沉悶喇 ~

VICK:
想請問吓你既遊戲人生有咩目的?
對cy club有咩真正既好處?

我計過每購買10個金幣,可以用50次,如果每5mins自動 refresh一次,係唔係即係可以上cy 4個幾鐘,如果一日上cy10幾個鐘,咁每日就要洗30幾個金幣,仲係齋開住咋,因為睇一個post唔回都要消耗體力,咁對新會員黎講,如果佢每日係cy上10幾個鐘,咁佢要回30幾個帖先夠金幣用wo.好似都唔夠wo,(如果唔回post,轉頁面就要扣體力)暈喇我都唔知點計喇?
遊戲人生俾我感覺係:
無論你今日出幾多帖,回幾多post,只係賺取金幣,(冇可能每睇一次post都有得會回帖既)但係會消耗體力,然後體力冇左,就要購買體力,如果唔既話就上唔度cy,唔知我有冇理解錯左呢?
係唔係唔refresh就唔洗扣體力?但係唔refresh好似又冇咩意思,唉...............=.=

sorry太多疑慮,太多問題請見諒,我既出發點都係想cy好,請多多包涵

原帖由 maggie 於 2009-4-5 08:59 發表
VICK:
想請問吓你既遊戲人生有咩目的?
對cy club有咩真正既好處?

我計過每購買10個金幣,可以用50次,如果每5mins自動 refresh一次,係唔係即係可以上cy 4個幾鐘,如果一日上cy10幾個鐘,咁每日就要洗 ...

It's a game !  Take it easy !  唔洗太緊張太擔心 ~

我既目的係想會員用遊戲形式參與 , 唔洗咁死板咁沉悶姐 , 希望吸引多D青少年加入 , 我諗可能係互聯網一個創舉 ~

我會不斷調整 , 研究一個周詳系統 , 希望大家投入D玩啦 ~

原帖由 VickYeung 於 2009-4-5 12:35 發表

It's a game !  Take it easy !  唔洗太緊張太擔心 ~

我既目的係想會員用遊戲形式參與 , 唔洗咁死板咁沉悶姐 , 希望吸引多D青少年加入 , 我諗可能係互聯網一個創舉 ~

我會不斷調整 , 研究一個周詳系統 ,  ...

sorry!我唔係好明?只係覺得比以前麻煩左。今朝一登入就話我能量快將消耗盡,跟住轉左幾個版面就話我現在只能做的是休息5分鐘,但十幾分鐘後都唔得

原帖由 raemother 於 2009-4-5 16:36 發表

sorry!我唔係好明?只係覺得比以前麻煩左。今朝一登入就話我能量快將消耗盡,跟住轉左幾個版面就話我現在只能做的是休息5分鐘,但十幾分鐘後都唔得 ...

點解你唔馬上去便利店補充体力?

點解隔左一晚都係回得好小體力架,一入嚟就要我去便利店,乜唔係可以有100%體力既咩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
擴展內容欄滑鼠輸入中文工具上傳圖片或文件的說明轉往完整模式
保安驗證:提交前必須於右側格子輸入28781

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖