香港公營房屋討論區
主頁 » 內政外務 » 用戶須知 » 遊戲化第一階段實施
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

遊戲化第一階段實施

俗語有云:遊戲人生

當您進入俱樂部後,您的體力會隨活動而減少,當體力耗盡時,

您會失去活動能力,這時您需要休息5分鐘才能恢復少許體力,
期間您不能有任何活動。

當體力即將及已經耗盡時,螢幕中間會有訊息提示您。

請時刻從右側欄注意自己的體力,您可從左側欄到
便利店 補充它。

賺取金幣之方法
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咩叫做體力會隨活動而減少,可以解釋清楚嘛?

原帖由 maggie 於 2009-4-5 01:06 發表
咩叫做體力會隨活動而減少,可以解釋清楚嘛?

活動:頁面的轉換及更新 (發帖除外)

原帖由 VickYeung 於 5-4-2009 01:01 發表

俗語有云:遊戲人生

當您進入俱樂部後,您的體力會隨活動而減少,當體力耗盡時,
您會失去活動能力,這時您需要休息5分鐘才能恢復少許體力,
期間您不能有任何活動。

當體力即將及已經耗盡時,螢幕中間會有訊息提示您。
  ...

失去活動能力等5分鐘果段時間
入便利店又唔得,
連登出都唔得喎~

而且係唔止等5分鐘, 我要十幾分鐘先番到入來............
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

原帖由 kennyip 於 2009-4-5 01:33 發表

入便利店又唔得,
連登出都唔得喎~

而且係唔止等5分鐘, 我要十幾分鐘先番到入來............   ...

唔係咁耐呀?

咁搞法, 以後夜唔可以開通宵喇

但係而家多番好多新會員,入黎睇裝修既資料,咁佢地金幣又唔多,驚唔驚會有少少趕客成份呢?

如以上內容有得罪,請多多包涵!

原帖由 kennyip 於 2009-4-5 01:33 發表

入便利店又唔得,
連登出都唔得喎~
而且係唔止等5分鐘, 我要十幾分鐘先番到入來............   ...

就快冇体力果時冇提示?
多番測試結果都係5分鐘 ~

原帖由 VickYeung 於 5-4-2009 01:41 發表

就快冇体力果時冇提示?

有提示, 之後就陏唔到喇,
完全冇時間入便利店補充
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

原帖由 kennyip 於 2009-4-5 01:50 發表
有提示, 之後就陏唔到喇,
完全冇時間入便利店補充  

我會修改 ~
頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
擴展內容欄滑鼠輸入中文工具上傳圖片或文件的說明轉往完整模式
保安驗證:提交前必須於右側格子輸入53375

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖