香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 請問入住新公屋有甚麼一定要裝修?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #20 aaasss100

有做開DIY就唔太難, 我屋企都係自己整.
新3 G1378xxx
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  donut2024

無縫SPC鎖扣卡扣式地板,自己砌,不過無裝過,唔知會唔會好難呢,
aaasss100 發表於 2021-11-24 16:36:30 原文
好似好多人也會自己來,不過我手笨,還是穩左人做

我就只係搞地板,細單位唔知有無師傅肯接,諗住自己舖

Lm
G1322xxx,擴3  ,1/2013藍卡
27/10/2017 等轉市5 天倫樂
09/11/2017 正式 市5 天倫樂 (快半年約1307)

回應  kay_yung

可以睇下你個地下嗎?
是佘不是余 發表於 2021-11-23 01:18:56 原文
參考下囉
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1322xxx,擴3  ,1/2013藍卡
27/10/2017 等轉市5 天倫樂
09/11/2017 正式 市5 天倫樂 (快半年約1307)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

c字櫃,衣櫃間房,可能要改幾個天花燈,不過吾介意天花走一段仔明線,其實可以吾使搞,如果吾係你就預比人...
chiwing64 發表於 2021-11-23 10:48:49 原文
你的建議好中肯,謝分享
NO.G1351
申請區域:擴4
申請進度:已見主任,等候配房

你的建議好中肯,謝分享
Csf121 發表於 2022-01-11 14:46:38 原文
我只係想幫慳錢既人,吾使使D冤枉錢,其實好似燈掣咁,吾使改位的,係門後面無問題,係客廳開關都無問題,如果吾中意,可以改用無線燈制開關,換一個燈制面板,再加一個無線隨意貼面板,連線都吾使改,又美觀又實用,好似都係六十元人民幣一對。

我自己就諗住一定要舖地同間房,都唔知大概幾錢?‍??‍?
是佘不是余 發表於 2021-11-23 01:09:15 原文
睇用咩物料同要求
G1349擴展市區4人,8月初轉市區

?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖