香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 牛下係窗凹位放電腦枱街坊
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

試吓 wifi 啦。

家陣我 fiber router --> cat5 lan 線 --> 54 mb wifi router --> android mobile phone,

速度絕對唔失禮咖。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
特快已選租置單位,感恩中。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

試吓 wifi 啦。

家陣我 fiber router --> cat5 lan 線 --> 54 mb wifi router --> android mobile phone,
...
teasee 發表於 2012-11-15 21:44:46

我係怕延遲問題,而且手機我剩係開wifi d/l apps用,一般唔會用,
我主要係電腦bt同埋online game,
online最怕ping time 高,
wifi走大氣,外在影響太多,跟本唔可以用穩定黎形容,你普通下載就唔會覺,
但當要求長時間real time,就唔掂當架啦,同埋而家新出果d homeplug 用家話唔好似以前咁熱,所以我先考慮中...本帖最後由 alcwing 於 2012-11-15 21:50:22 編輯

如果無記錯,你好似想 diy 鋪膠地板。
原本個地台都夠晒平,唔蕩平都得。

無論 穿喉/撻線 都要跌錢,
點都俾人計一工 ...

呢度咪有個廣告客戶係 香港寬頻,
試吓問佢有無計仔 dull 大圈駁條 cat 線
去窗口仔。

如果無記錯,你好似想 diy 鋪膠地板。
原本個地台都夠晒平,唔蕩平都得。

無論 穿喉/撻線 都要跌錢,
點都...
teasee 發表於 2012-11-15 22:03:16

牛下hkbn已經有制位入左屋中間,
不過我想拉過對面,拆地入喉拉線又要要攪泥水..好鬼煩..
本來我都諗住自己拉線拉2條cat6....
但而家見到新出500M homeplug,
所以觀望態度,爬緊文人地d用後評價呀..

你地係凹位窗位置做電腦枱,條lan線係咪入喉走地台過去?還是上天花?還是唔拉線求其wifi算?
alcwing 發表於 2012-11-15 14:05:26

兜左個大圈, 由個盒仔經窗口再去凹位。
窗邊放床, 視覺上都乜大影響。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

兜左個大圈, 由個盒仔經窗口再去凹位。
窗邊放床, 視覺上都乜大影響。
KATSU 發表於 2012-11-15 23:37:39

咁攪要成廿幾三十尺線,
lan線過長..又係唔掂擋.....

係咪已經問過 pccw 真係有 ftth ?
因為晌牛下專區見佢地都衹係
用緊 vdsl2 ( dl 100mb, ul 30mb ).

係咪已經問過 pccw 真係有 ftth ?
因為晌牛下專區見佢地都衹係
用緊 vdsl2 ( dl 100mb, ul 30mb ).
teasee 發表於 2012-11-16 00:35:58

我用開hkbn,仲有大半年約
冇問過其他喎

oic

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

"家居裝潢"分區有更多裝修資訊! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖