香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 牛下係窗凹位放電腦枱街坊
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

牛下係窗凹位放電腦枱街坊
你地係凹位窗位置做電腦枱,條lan線係咪入喉走地台過去?還是上天花?還是唔拉線求其wifi算?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

WIFI 啦…唔洗上天下地咁煩…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

WIFI 啦…唔洗上天下地咁煩…
carlin1973 發表於 2012-11-15 14:09:27

wifi速度同穩定性唔掂呀,
我bt同玩online嘛

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

朋友係 pccw, 佢無用 pccw 嘅室內 wifi, 自己用百零蚊買多隻薄身橫置嘅 wifi router,
兩件嘢都放晒落疏化底, 三條天線同地磚平行咁樣.

國產山寨平板 android 電腦晌廁所關門後都仲收得好好.本帖最後由 teasee 於 2012-11-15 14:15:43 編輯
特快已選租置單位,感恩中。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

朋友係 pccw, 佢無用 pccw 嘅室內 wifi, 自己用百零蚊買多隻薄身橫置嘅 wifi router,
兩件嘢都放晒落疏化底...
teasee 發表於 2012-11-15 14:15:10

我怕行wifi係怕佢data lost,打online game會lag呀
你知d槍戰game 小小 delay都死幾次架啦
wifi速度同穩定性,就算部router貼住部腦,你唔行direct cable都一定差本帖最後由 alcwing 於 2012-11-15 14:26:01 編輯

入喉穩定, 但大工程, wifi好似好dd~~~~! 個router 換條大的100-120dbz天線會唔會好dd, 跟機好似得65-75......
pcdogapp2004 發表於 2012-11-15 14:15:01

我就係想趁地淋(未舖地板)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

wifi速度同穩定性唔掂呀,
我bt同玩online嘛
alcwing 發表於 2012-11-15 14:12:43

其實家下D WIFI穩定性已經好好啦…我同老婆一直都係一人一部NOTEBOOK,都未試過有斷線、唔順暢既情況出現…
而家仲手機、平板一齊上添…已經唔離得開WIFI既電波…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

其實家下D WIFI穩定性已經好好啦…我同老婆一直都係一人一部NOTEBOOK,都未試過有斷線、唔順暢既情況出現...
carlin1973 發表於 2012-11-15 14:27:06

online game唔同你睇網頁同download野,
果d有lost,同速度不穩都唔會太覺,
online game對ping time要求高,一date lost就pk本帖最後由 alcwing 於 2012-11-15 14:30:16 編輯

咁網絡供應商唔掂都一樣死…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖