香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 港澳新聞 » 呢D係大學生?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #30 cwc
任何人使用本討論區提供的服務,即代表其需要及同意遵守以下規則:

(01) 用戶不得發表包含以下其中一類內容的帖子:
    01. 淫褻不雅
    02. 血腥暴力
    03. 粗言穢語
    04.
人身攻擊
    05. 詆毁誹謗
    06. 毫無意義
    07. 散佈謠言
    08. 引起不安
    09. 故意誤導
    10.
構成滋擾
    11. 抵觸香港法律
    12.
談論政治或政黨
    13. 性騷擾
    14. 意識不良
    15. 教唆別人犯法

回應 #31 肥虎

唔會再幫你呃錢。再顛倒是非一定追擊。
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #32 cwc
任何人使用本討論區提供的服務,即代表其需要及同意遵守以下規則:

(01) 用戶不得發表包含以下其中一類內容的帖子:
    01. 淫褻不雅
    02. 血腥暴力
    03. 粗言穢語
    04.
人身攻擊
    05. 詆毁誹謗
    06. 毫無意義
    07. 散佈謠言
    08. 引起不安
    09. 故意誤導
    10.
構成滋擾
    11. 抵觸香港法律
    12.
談論政治或政黨
    13. 性騷擾
    14. 意識不良
   15. 教唆別人犯法

回應  ricky6882005
原來民主係凈係你講?你係高質素?
肥虎 發表於 2015-07-29 13:35:31 原文

講真回應唔到題,唔貼題,連接近都無.
唔知點解無啦啦講到民主!?真係好難捉摸.
至於高唔高質?真係唔無需回應.

回應  Gino
其實帖呢D新聞只係俾大家評下理!但而家彩盈有班自以為政治家,將香港所有發生既事都轉化為...
肥虎 發表於 2015-07-29 15:15:56 原文

帖開嚟係俾人回嘅,講明係"論壇",可以各自發表自己嘅意見,如果唔想人回或者唔想人哋回d唔啱心水嘅留言嘅話,應該唔好開帖.
何妨亦見唔到呢度都有人互相攻擊,係論壇不同意見嘅網友之間嘅討論邊度都係咁㗎啦.呢度相對真係非常友好.
至於其他網友係咩人都好,無所謂㗎,名稱啫.
我無忘記閣下都出過唔少同其他網友一樣性質嘅帖,只不過近排少出帖;以閣下嘅準則,呢個帖都唔應該出.本帖最後由 ricky6882005 於 2015-07-29 19:04:08 編輯

回應 #34 ricky6882005

原來出唔出帖要你批准?

回應  ricky6882005
原來出唔出帖要你批准?
肥虎 發表於 2015-07-29 20:52:57 原文

我從未說或意指"批准".不解何出此言?
是否太敏感?
況且,我閒人一個而已,沒有任何權力可以指揮任何人.

會員守則,不得談論政治.......原意係唔想大家因不同政見及觀點,在討論時引起不必要爭拗,影響和諧。但現在好多民生教育等議題都離唔開政治,所以都好難避免了,只希望大家理性討論,容納不同意見~
分享 分享 讚好人數:4查看名單

如果硬係要賴嘅話,就要賴番係李國章自己身上.
呢一代大,中,小學生都係佢當年教育政策所影響.
其實好多人...
ricky6882005 發表於 2015-07-29 13:14:39 原文

讀大學嘅意義,係要訓練學生有自己分析能力,思考能力,自主解決能力,甚至乎係開創能力.
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #37 MaggieWong

黃經理 : 會員守則,不得談論政治係未要删除呢?

回應  MaggieWong
黃經理 : 會員守則,不得談論政治係未要删除呢?
肥虎 發表於 2015-07-30 17:51 原文

我們已刪「政治」一詞。

無論如何,我們希望大家理性討論,求同存異,切勿違反「用戶守則」。

我們想重申,只要內容不違反「用戶守則」,每位有發言權的用戶都有權在任何非關閉主題中發言,縱使留言不中聽,亦大可選擇視若無睹,沒有必要作無謂爭辯。

為了大家能享受一個和諧環境,我們會關閉或回收預料將會或者已經引起爭端的主題。
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖