香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 搬入彩盈接近半年之感想!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 亞力山大帝 於 1-4-2009 23:30 發表

靚太妳叻好多!

邊係丫.... 都係多得你地呢班好街坊幫忙咋!!;589;
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係自己一手一腳裝修自己間屋、買家私、每日搬一點家當到新屋(當中又有好街坊幫過忙),我又要同我老世請求裝修期間早D收工灣仔九龍灣兩邊趕,我又要帶住一Team初級設計師,出Design、改稿、執佢地手尾、準時交稿,比老頂老世鬧要頂住,我既壓力都不少,日日都繃緊神經過日子,但我無咸過,人生邊個無壓力,邊個無煩惱,心情係有低落時,但只要保持樂觀心態明天總會好。
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

原帖由 灣仔小子 於 2009-4-2 01:53 發表
我都係自己一手一腳裝修自己間屋、買家私、每日搬一點家當到新屋(當中又有好街坊幫過忙),我又要同我老世請求裝修期間早D收工灣仔九龍灣兩邊趕,我又要帶住一Team初級設計師,出Design、改稿、執佢地手尾、準時交稿,比老頂老 ...

小子你講得啱,壓力個個人都有,亦都需要視乎每個人受得住壓力既能耐,你叻無喊過,換著我係你,直頭當你果d無料到啦!

我o既工作壓力黎自地盤既安全,始終會涉及人命,一個唔該把天秤塌左搞出人命,我隨時要俾你拉添!

原帖由 亞力山大帝 於 2009-4-2 09:18 發表

小子你講得啱,壓力個個人都有,亦都需要視乎每個人受得住壓力既能耐,你叻無喊過,換著我係你,直頭當你果d無料到啦!

我o既工作壓力黎自地盤既安全,始終會涉及人命,一個唔該把天秤塌左搞出人命,我隨時要俾你拉添! ...

大帝:哭都係釋放壓力既一種,冇咩大問題,我欣賞識喊既男人,有感情感性既人先會喊,喊完重新振作就得啦,你只不過係性情中人啫,起碼好過係度怨天尤人啦

;589; ;589; ;589;

原帖由 maggie 於 2009-4-2 09:41 發表

哭都係釋放壓力既一種,冇咩大問題,我欣賞識喊既男人,有感情感性既人先會喊,喊完重新振作就得啦,大帝只不過係性情中人啫,起碼好過係度怨天尤人啦 ...

阿妹, 好一句 '性情中人,怨天尤人'

大帝 加油啊 ~~~
大家都係 有感而發 ~~
真係so 感動

每個人抒發自己o既壓力都有唔同方式, 有d人會好樂觀完全冇事, 有d會喊, 有d會講出嚟同朋友分享, 有d會唔出聲但會繼續做, 有d會收埋自己唔見人, 其實目的都係一樣啫........... 而大帝你就選擇左同我地分享喇!!

努力,加油呀!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖