香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興揀樓報導區。。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...41...123
支持鍵盤翻頁

要實用 A3>B11>再到其他
要VIEW 一定係A5>A11>A3 再到B座 B座既VIEW 係兩座彩德中間望出去..同A座自己大單邊冇得比
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有得住,無諗咁多其他野,住頂層預左天花一定會差的回應  angella
Ellis 發表於 2017-08-26 22:50:12 原文

頂層真係吾好揀,我而家住緊頂層,日落嗰陣最熱,我隔離屋直頭成個天花滲水,要大整,另外維修鑽頂層好似轟炸機咁,有得揀,千祈吾揀頂層 本帖最後由 Asia133 於 2017-08-26 23:20:55 編輯
分享 分享 讚好人數:6查看名單

唯有係咁回應 #400 angella
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唯有係咁回應  angella
Ellis 發表於 2017-08-26 23:15:36 原文

師兄,仲有吾好咁早比房署d律師去綑死自己呀!本帖最後由 angella 於 2017-08-26 23:24:50 編輯

頂層真係吾好揀,我而家住緊頂層,日落嗰陣最熱,我隔離屋直頭成個天花滲水,要大整,另外維修鑽頂層好似...
Asia133 發表於 2017-08-26 23:14:33 原文

真系寧可揀中低層都吾好揀頂楼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

要VIEW 一定係A5>A11>A3 再到B座 B座既VIEW 係兩座彩德中間望出去..同A座自己大單...
dennisyeungcy 發表於 2017-08-26 23:14:10 原文

A其實由4點一直曬到5點

回應 #404 angella

即係咩?師姐指律師??我仲諗住搵房署果d搞算了,唔想太煩

要VIEW 一定係A5>A11>A3 再到B座 B座既VIEW 係兩座彩德中間望出去..同A座自己大單...
dennisyeungcy 發表於 2017-08-26 23:14:10 原文

師兄,實用點解A3到B11再到其他?願聞其詳

回應  angella
即係咩?師姐指律師??我仲諗住搵房署果d搞算了,唔想太煩
Ellis 發表於 2017-08-26 23:33:22 原文

師兄,
你揾房署或自己出去揾律師系冇問題架,你可以自己去衡量和選擇番!
我意思系你吾需要宜家咁快就去確定比房署律師知你將來一定會去揾佢地做野,因為你一確定去揾房署律師做野之後,佢地系會第一時間hold左你份正式臨约,仲系吾會歸還给你果隻,到將來如果你真系發現原來房署間律師楼不是太好!都系自己想出去揾個其他律師樓去做喎,因為你手上已經系冇左份正式臨的,咁你變左就不能夠再系出面自己揾其他律師去做野架啦!你為有被房署律師絪住,被它們掀着你的鼻子走路,自己已經再沒有任何既選擇權架啦!既然如此,現階段就算房署hold左你份臨約,佢地都系未可以即時去幫你做野,都系要等到臨收樓前既4至6月左右先會幫你開始做野,咁点解要咁早去confirm實會去揾佢地做呢?
even你將來都系打算揾房署律師去做野,到收樓前既4至6月,先去confirm房 署律師果边都未遲,無謂咁早去綑死自己就系咁解啦!本帖最後由 angella 於 2017-08-27 07:33:54 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

B6/C11都400幾呎但係一房,除左門口大D,其他有咩分別?!
哈囉~彩虹

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...41...123
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖