香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 海盈日子問題+特快日子問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...9
支持鍵盤翻頁

可能係...同佢停左一停...海盈單位少..我估唔駛咁多日掛
bb_love_dd1314 發表於 2018-07-26 16:45:23 原文

我記得葵翠都係7日 S3-S4

派了11日

今日5知D 會議有無提及呢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #35 CC030
原來你指s4, 我s3 -> s4 2 日、s4 係18 號, 20 號收信,27 定28 預簽咁上下本帖最後由 sallyjeffy 於 2018-07-26 17:50:00 編輯
市三 G1252
安達->啟德居屋
分享 分享 讚好人數:1查看名單

葵青區

我記得葵翠都係7日 S3-S4
派了11日
今日5知D 會議有無提及呢?
CC030 發表於 2018-07-26 17:18:55 原文
又係楊議員出場既時候
分享 分享 讚好人數:1查看名單

Hello
昨天與房署聯絡查詢,他們告知預派由原本8月6日延後至8月中(無講邊一日),但整個預派期都會在8月內
我們一有新消息會即時upload,要麻煩大家注意了
G1271市4..16/8 S3最後一激中蘇屋高層
人生突然充滿希望!!!感恩萬分!!
分享 分享 讚好人數:3查看名單

關於海盈遲派:
第一個消息:陳議員收到風,九月先預派
第二個消息:楊議員確認遲派,具體預派日期順延至八月中,並於九月前完成預派
第三個消息:楊議員琴日開post話,海盈預配的日子估計大概於八月尾至九月頭。

預派日期並不明朗,房署一改再改。我覺得八月中都唔係十拿九穩,CC 你覺得呢?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

Hello
昨天與房署聯絡查詢,他們告知預派由原本8月6日延後至8月中(無講邊一日),但整個預派期都會在8月內...
kayintam1314 發表於 2018-07-27 10:30:41 原文

消息來源是??
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~

關於海盈遲派:
第一個消息:陳議員收到風,九月先預派
第二個消息:楊議員確認遲派,具體預派日期順延至八...
yoleyeung 發表於 2018-07-27 11:31:14 原文

因為我7月打過去問富昌.佢好婉轉答..未知..可能會延遲2個星期5定<--呢句得出答案系8月20號第一日預派<--可能要楊議員幫手證實下
而我隔兩日又打去新辦事處,佢話未確定日期預派.<--我聽語氣又5似咩大問題

關於海盈遲派:
第一個消息:陳議員收到風,九月先預派<-----但陳議員又話9月<---咁可能就系9月7號...
第二個消息:楊議員確認遲派,具體預派日期順延至八月中,並於九月前完成預派<-----符合富昌個答案<--但因為我都係上幾個星期問了..都係要楊議員幫手問問
第三個消息:楊議員琴日開post話,海盈預配的日子估計大概於八月尾至九月頭。<-----同陳議員答案差不多,,,房處可能真係5肯講

剛剛見到鄒小姐的update
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~

Hello
昨天與房署聯絡查詢,他們告知預派由原本8月6日延後至8月中(無講邊一日),但整個預派期都會在8月內...
kayintam1314 發表於 2018-07-27 10:30:41 原文

因為我7月打過去問富昌.佢好婉轉答..未知..可能會延遲2個星期5定<--呢句我自己得出答案系8月20號第一日預派<--可能要楊議員幫手證實下

咁就應該符合你上面答案.

but 你消息係幾時???

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖