香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上常富2房單位6月19日開始裝修(會係8月8日入伙啦)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9...12
支持鍵盤翻頁

原帖由 kiki630 於 23-7-2009 00:10 發表
聽日就準備完工交尾數...YEAH..
家俬個D買得7788,,當中買左玻璃台連餐椅係直銷..

請問不秀鋼通有冇分粗幼嫁?
我見親都係同一款~
你買幾大呀?幾錢呀?我見就得3個size,價錢就$3x,$49,$6x
裝修完要用咩清潔呀?
你有冇買床呀?係邊度買呀???
sorry,咁多問題~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 ac_ling 於 2009-7-23 12:08 發表

請問不秀鋼通有冇分粗幼嫁?
我見親都係同一款~
你買幾大呀?幾錢呀?我見就得3個size,價錢就$3x,$49,$6x
裝修完要用咩清潔呀?
你有冇買床呀?係邊度買呀???
sorry,咁多問題~ ...

廚房多數用5分粗既通..廚房個條係搵人CUT長度既..之後再配返一對上牆既野,都係60蚊..
D 不秀鋼通有分粗幼既..幼個D都係一般5-6分,
有D粗既用黎做廁所扶手用,我D通係去大埔買架..
D通如果長度係岩既..人地SET死左個D$3x,$4x,$6x其實都買得..不過我要既長度一定係26吋所以先要介通..
裝修完既清潔我都好煩..屋企人話會俾人做..500蚊..
不過如果自己清潔用既一般清潔用品都OK啦..地磚個D..我唔建議自己用D專門洗地磚既裝修清潔用品..因為如果唔識整既會整壞地磚..
我買床有3張..3張都唔同地方買..雙人床就訂造,係牛上個度馬會個邊既老號家俬鋪,
我自己張單人床就直銷,我家姐張床就尋日去大埔買..

原帖由 kiki630 於 23-7-2009 12:22 發表

廚房多數用5分粗既通..廚房個條係搵人CUT長度既..之後再配返一對上牆既野,都係60蚊..
D 不秀鋼通有分粗幼既..幼個D都係一般5-6分,
有D粗既用黎做廁所扶手用,我D通係去大埔買架..
D通如果長度係岩既..人地SET死左個 ...

咁你買左電器未呀?邊度買呀?
要入左傢俬先定電器呀?
d床多數要由落訂到送黎要幾耐先至到呀?
thanks^^

回應 79# kiki630 的帖子
我都好 like  個張玻璃桌, 不過怕小朋友粗魯打破 .

原帖由 ac_ling 於 2009-7-23 12:27 發表

咁你買左電器未呀?邊度買呀?
要入左傢俬先定電器呀?
d床多數要由落訂到送黎要幾耐先至到呀?
thanks^^

呢家只欠抽油煙機同冷氣,其他都有啦..
D 電器我唔知屋企人去邊度買..
其實冷氣應該早D裝都得..最好早過D家俬啦.尤其係要早過張床送黎..
D床多數都要2個星期...度度都差唔多呢個時間架啦..

原帖由 wunbb 於 2009-7-23 20:50 發表
我都好 like  個張玻璃桌, 不過怕小朋友粗魯打破 .

係架..有小朋友就一定唔用得..
就算係大人用玻璃台都要小心D啦..

今日我開始自己試下搞清潔...
仲有我UNCLE幫我換左鎖..YEAH~..
個煤氣爐同熱水爐會星期六黎..
神台就會係星期日黎..
下個星期先會真正執野啦..
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我親戚幫我地係廚櫃底加光管^^
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

有上黎咁多日, kiki都裝修好啦
真係恭喜哂

買傢俬要出到大埔, 辛苦哂
之前我地買傢俬都一頭煙, 不過住得舒服, 辛苦d都值得
擇左日子入伙未ar?^^

原帖由 ZzzLAZYzzZ 於 2009-7-25 01:34 發表
有上黎咁多日, kiki都裝修好啦
真係恭喜哂

買傢俬要出到大埔, 辛苦哂
之前我地買傢俬都一頭煙, 不過住得舒服, 辛苦d都值得
擇左日子入伙未ar?^^ ...

暫定8月9日呀..
呢家d家俬都齊哂..
er..只欠燈飾同窗簾..
呢兩樣都唔知去邊度買好..
同埋窗簾我屋企一定要遮光作用同隔熱作用..

原帖由 kiki630 於 25/7/2009 01:58 發表

暫定8月9日呀..
呢家d家俬都齊哂..
er..只欠燈飾同窗簾..
呢兩樣都唔知去邊度買好..
同埋窗簾我屋企一定要遮光作用同隔熱作用..

燈飾ge話, 可以試下去深水埗鴨寮街, 果度都有唔少鋪頭賣燈飾, 價錢好平下
窗簾我屋企就係去街市賣布料ge擋口揀布同搵佢車,
其實最好都係去深水埗, 有條專賣布料ge街(好像係汝洲街/附近), 或者聽人講去年長沙灣都有好多選擇
買窗簾布我覺得係難買過傢俬^^", 現成果d款式唔多, 但揀布料搵人''車''又花多眼亂

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖