香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 不幸被 kenny 言中...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

不幸被 kenny 言中...
今日有街坊話我知佢廁所後面牆腳滲水(未入伙) 呢鋪大檸樂啦 ~   
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

下....? 揾房署跟MA?

甘都中~!! 吾系猜謎區喎.........
甘G吾G邊方面會負責維修呀??
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

講開我又真係百密一疏, 只係果幅牆冇check到防水問題.....;1580;

我上次以經同大家講過,D水係白英泥入牆-牆身入面有癃,D水係癃落牆腳-所以浴室牆身最好做防水,

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=1001&extra=page%3D4

原帖由 aaling168hk 於 2008-8-19 00:02 發表
我上次以經同大家講過,D水係白英泥入牆-牆身入面有癃,D水係癃落牆腳-所以浴室牆身最好做防水,

非常同意~!
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

不過還有一個問題,自己做好防水-不過樓上冇做防水,咁天花會唔會滲水就唔知,維修房署多數唔理-因為佢都話D牆磚冇問題,如果佢幫你跟咪等如認自己D牆磚有問題,

原帖由 aaling168hk 於 2008-8-19 00:14 發表
不過還有一個問題,自己做好防水-不過樓上冇做防水,咁天花會唔會滲水就唔知,維修房署多數唔理-因為佢都話D牆磚冇問題,如果佢幫你跟咪等如認自己D牆磚有問題, ...

而家好明顯係D磚質劣入水搞到其他牆滲水 咁仲可以話D磚冇問題?房署根本冇可能推卸責任 ~

仲有 點解浴室牆磚唔做埋防水?呢個又係邊個疏忽?

其實又唔可以入哂D問題磚數,建築公司都有問題,解點要係牆身入面開癃,開左癃D牆又唔做防水,不過房署一定唔認,一認就大鑊,要同全彩盈邨換過哂和做防水,要好多錢

原帖由 aaling168hk 於 2008-8-19 00:44 發表
其實又唔可以入哂D問題磚數,建築公司都有問題,解點要係牆身入面開癃,開左癃D牆又唔做防水,不過房署一定唔認,一認就大鑊,要同全彩盈邨換過哂和做防水,要好多錢 ...

邊有可能唔認?房署想話滲水係自然現象?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖