香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 旅遊 » 迪士尼十周年益自己友 港人$589入園兩次
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

迪士尼十周年益自己友 港人$589入園兩次

前幾日先提過,香港兩大主題樂園相繼加價,入場費貴過日本;好在,今年十周年嘅迪士尼宣布推出專比香港嘅「食買玩」優惠,由即日起至2016年2月2日,香港人只需以$589,即可於指定期間入場兩次,還有一大堆優惠,好似翠樂庭餐廳自助晚餐$100折扣優惠、「迪士尼處處拍‭+‬」九折優惠等,比加價後每張$539嘅票價抵玩得多,唔知會唔會有旅客投訴樂園民族歧視呢?

雖然首次及第二次入園日期,分別規定於1月11日至2月2日,以及3月1日至4月28日,但無限死平日定假日,頗有彈性。

話曬都踏入10周年,園內新增唔少全新表演同遊樂設施,好似全新音樂劇「迪士尼魔法書房」,由米奇老鼠和高飛帶大家穿梭七個迪士尼故事,透過華麗表演與嶄新舞台技術,投入一個新層次嘅奇妙旅程;煙花表演加入嶄新嘅影像投影技術,睡公主城堡上嘅投影影像會與煙花互相融合;「童話園林」會同PANDORA合作把5個經典童話故事場景活現眼前,透過園林中的故事書與音樂盒,啟動各個迪士尼公主的經典故事場景,總之節目多到你去多幾轉都唔覺悶。

睇足咁多年嘅「星夢奇緣」煙花表演,終於加入新意思,加入影像投影技術,睡公主城堡更加夢幻。

全新音樂劇「迪士尼魔法書房」,由米奇老鼠和高飛帶大家穿梭七個迪士尼故事,場面熱鬧。

香港迪士尼樂園「食買玩」優惠 
日期:由2016年1月4日至2月2日期間發售
銷售點:香港迪士尼樂園官方網站專頁(www.hongkongdisneyland.com/play-shop-dine/) 
購票資格:香港居民 (所有香港身份證持有人均可享用此優惠)

美德是我家.
願事事順利!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我常常拿到免費, 去左3次, 話過以後都唔再去, 次次去都被強國人打尖, 你叫他排隊, 佢寸寸UN UN腳,  

打死都唔排隊, 免得自己勞氣, 送都唔去阿 像我朋友說, 呢D地方唔係香港人去既, 留返比強國人啦本帖最後由 EVACHAN1970 於 2016-01-05 16:45:52 編輯
最愛啟晴家

應該唔會有人投訴, 因為...

香港及深圳市居民憑出示以下証明可享此優惠:
持有香港身份證,或
3至11歲賓客需持有由香港出世紙及附有相片的學生手冊副本,或
深圳市公安局發出之中華人民共和國居民身份証,或
深圳市社會保險基金管理局發出之深圳市居民社會保障卡  

不過我冇咩常識亦無意欲去了解大陸,
「深圳市公安局發出之中華人民共和國居民身份証」即係等於所有大陸人定淨係深圳人呢
BTW 深圳人呢個叫法好似怪怪的   本帖最後由 anmibee 於 2016-01-05 16:52:38 編輯
笨撚屎鄉講防污扮屎柱紙丸餅浩吾屎一世柒
(本人是香港房屋辦事處職員編號54147)
唔買野就唔會多野,唔多野就唔洗煩擺野。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點樣可以有免費甘好!我都想去!但是一家四口買票太貴喇!
巿三 G1232XXX  Mar 2009 擴2 > Jeb 2012 市2 >2012/5 市3  STEP2 05/12 審查pass   step3 27 Jun 13   step4 06 July 13   10 July (第一次)收信派彩虹邨凶宅   18 July 辦事處拒絕  20 July 轉拒絕字 07 Aug 第二次 step 2 第二次S3 29 oct S4 01 Nov

回應 #4 stmo

朋友送阿  
最愛啟晴家

我常常拿到免費, 去左3次, 話過以後都唔再去, 次次去都被強國人打尖, 你叫他排隊, 佢寸寸UN UN腳,   ;...
EVACHAN1970 發表於 2016-01-05 16:45:02 原文

入面係咪8成都係大陸人?

回應 #7 羅曼蒂克

係阿, 8成半都有囉, 我去過3次, 3次都小那媽, 一次有四個大媽大叔, 一張椅子只能坐3個, 2張就6個, 我坐了10多分鐘在那椅子上,
  之後4個大陸佬及大媽來坐,一個大媽坐係我腿上, 我大聲叫, 你幹嗎, 她說你沒看到我4個人嗎, 你坐開一點阿..

他媽媽的, 多沒教育的(畜新)阿, 他另外3個想打我咁, 好兇的看著我, 他奶媽丫, 自己不對還兇人, 所以我對他們一點的好感也沒...好噁好吐. 垃圾之中既極品
最愛啟晴家

回應  羅曼蒂克
   係阿, 8成半都有囉, 我去過3次, 3次都小那媽, 一次有四個大媽大叔, 一張椅子只能坐3...
EVACHAN1970 發表於 2016-01-05 22:09:41 原文

唔係呀嘛坐落人大髀度  本帖最後由 羅曼蒂克 於 2016-01-05 22:13:44 編輯

回應 #9 羅曼蒂克

係阿, 仲想打人咁, 想點阿, 你玩哂啦, 畜新真多
最愛啟晴家

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖