香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快今日揀樓 不出席是否當放棄?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

特快今日揀樓 不出席是否當放棄?
因為正常隊已經收信派水泉澳,原本特快今日去揀數,如果唔出席係唔係當自動放棄?對已經派咗水泉澳會唔會有影響?本帖最後由 kelv2004 於 2016-10-17 13:46:21 編輯
1282 (擴3)
14/10收信派茂泉
分享 分享 讚好人數:0查看名單

正常我諗你唔去佢應該會當你放棄,不過呢個係我自己咁諗建議你打電話去問下
扩3 G13072XXX
天伦乐~12901XX至12926x
6/2012拎卡 11/2013见主任
2/2014 STEP 2  3/2015再查
10/2016 step 3  28/10 step4
水仔是我家

冇影響
G12916 擴3

無影响, 唔駛擔心!
擴展四人 - 號碼:1234XXX - 09年5月收藍咭 / 15年2月12日審查, 3月17日審批合格
2013特快:23XX / 2014特快:15XX / 2015特快:7XX / 2016特快:28X
第一次派房:19/5/2016 - 梨木樹舊邨(問題單位 - 拒絕)
第二次派房:18/8/2016 - 水泉澳映泉中層(因成功揀選特快, 所以放棄了)
22/9/2016:特快成功

因為正常隊已經收信派水泉澳,原本特快今日去揀數,如果唔出席係唔係當自動放棄?對已經派咗水泉澳會唔會有...
kelv2004 發表於 2016-10-17 13:21:11 原文

無影響~自動放棄特快ge機會而已~
不過樓主你今日先特快揀樓._.?
之前見有g1283話上星期五去揀…
乜咁多人搞錯日期ge
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

無影響~自動放棄特快ge機會而已~
不過樓主你今日先特快揀樓._.?
之前見有g1283話上星期五去揀…
乜咁多...
LittleTina 發表於 2016-10-17 13:33:14 原文

我特快收信係17/10揀樓 即係今日 無搞錯
1282 (擴3)
14/10收信派茂泉

我特快收信係17/10揀樓 即係今日 無搞錯
kelv2004 發表於 2016-10-17 13:39:50 原文

我話搞錯冇話一定係你搞錯啦
好可能係另外個會員搞錯~
因為我都見g1285聽日先揀樓…冇咩可能g1283上個星期五就揀左啦…
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

正常我諗你唔去佢應該會當你放棄,不過呢個係我自己咁諗建議你打電話去問下
connie2014 發表於 2016-10-17 13:24:16 原文

打咗幾日都未試過有人聽 留言又無覆我
1282 (擴3)
14/10收信派茂泉

多謝大家熱心解答 安心晒
1282 (擴3)
14/10收信派茂泉

U036 擴1

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖