香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 其他 » 鄰居~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

鄰居~
我左邊同對面都係新移民家庭...
已經打過招呼~
對面係老夫少妻~老公起碼60歲~
個老婆唔會比我大好多...
個仔得3..4歲
(天水圍一般家庭?!)

左邊應該係公屋富戶~
尋日o係屋企等傢私~
無啦啦有個拎名牌袋既大陸女人走入黎~
自己o係我屋企四處睇~四處八~
我問佢咩事~
佢啤一啤我先答~佢住左邊...
(果下感覺...好似好睇我唔起咁...可能我戴住手套~又成身灰塵~的確係好肉酸掛...)
我諗住一場鄰居~就笑笑口問:你地裝修好未呀?幾時入伙?
佢幾cool咁答:梗係去出面搵人裝啦~我地裝得好特別~用左30幾萬呀~(哩句講得特別大聲)起碼要裝多一個月啦.....

有d驚驚地...
我從來冇住過公屋~
抽到本來好開心~
而且之前o係親子王國同哩到都見到咁多好鄰居....
以為應該會幾好既...
點知自己隔離屋就咁...

你地同鄰居打過招呼未??
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我仲未同對面屋新鄰居打招呼AR..  而隔離兩個單位都仲未有人住...唔知幾時黎呢..

水水: 妳隔離可能係我呀

我都未知對面屋係咩人-你個左邊公屋富戶咁串-正一X眼-唔好理佢希望佢裝修佬玩鬼佢-

原帖由 bda 於 2008-8-28 21:00 發表
水水: 妳隔離可能係我呀

係AR係AR.........我等緊你黎GA~~;1567;
如果真係你就好LA....;1594;  有個好鄰居.. .

原帖由 aaling168hk 於 2008-8-28 21:09 發表
我都未知對面屋係咩人-你個左邊公屋富戶咁串-正一9眼-唔好理佢希望佢裝修佬玩9佢-

係LO....唔洗理LEE D 人LA...

30幾萬反轉間屋黎裝修都得LA...
真係好想知佢會整D 咩呢...

原帖由 aaling168hk 於 2008-8-28 21:09 發表
我都未知對面屋係咩人-你個左邊公屋富戶咁串-正一9眼-唔好理佢希望佢裝修佬玩9佢-

30幾萬好有AR ..............呢啲大陸婆...唉...唔屎都冇用

我見朋友既公屋屋企通常都會打開木門~

如果同鄰居唔岩KEY~都幾尷尬.....

我都未見過住我對面&隔離ge街坊

30萬裝修 @@"  咁豪ge...  如果真係咁有米ge...就唔洗住政府屋喇... 至憎人晒命!!! 懶係野咁....      我對面個家好奇怪牙....  我望入去佢地間屋,,,完全冇裝修..但係就搬晒d傢私入去lu...  好似入左伙咁 成日有人係個到出入...(唔知佢地係咪拎間屋黎放d雜物呢) 但係就冇打過招呼- - 都係好 cool ... 可能陌生人費事打招呼掛... 講真宜家ge香港人就係咁嫁喇...所以呢個壇d人咁nice   我真係好榮幸識到你地~

我係彩盈邨社區中心ge社工 !!"   @@"

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖