香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 唉, 樓上好賤格
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

唉, 樓上好賤格
唉, 樓上兩條死靚妹一放學係度跑跑跑, 前幾晚仲約埋同學仔上來, 4個小朋友係上面勁跑, 搞到個天花板好似有人勁DUM 野咁, 真係忍唔住走左上去話佢, 頂, 話完之後依家每晚跑得仲多, 仲係我房上面方向勁拉 CHAIR, 佢老味, 搞到我要用雨傘打外牆嘈返佢地, 依D人真係好LUN 無家教
屋邨你住哪一座
分享 分享 讚好人數:0查看名單

其實應該直接同管理處講
G1291 擴2   2月16日 美林邨美槐樓 收匙簽約

開拖
Happy new year

用手機拍片,錄音留證據,直接打去房處投訴,要求扣分!如果過了11:00pm就直接999差佬上門樓上單位,到時管理處也有record.
無必要自己去嘈,死自己細胞本帖最後由 lylgary 於 2016-12-20 19:44:56 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

話完仲過份,咁直接投訴佢啦!離晒甫
2011/10 申請,2016/9 /19  審查,10/27  S2,12/15  S3,12/20  S4,23/12收信水泉澳……感恩

唉,所以如果樓上,對面,隔離係住著啲正常人已經還得神落啦!本帖最後由 lylgary 於 2016-12-20 19:53:54 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

邊度公屋??隔音甘差?
G-12928 擴3

邊度公屋??隔音甘差?
JourneyHO 發表於 2016-12-20 20:01:43 原文

20幾年公屋, 鳳德
屋邨你住哪一座

其實應該直接同管理處講
Wendyyyyy1201 發表於 2016-12-20 19:26:20 原文

無用, 因為佢地唔係裝修個種嘈, 搵過好多次管理處, 成日話聽唔到, 又話上去搵個家人講過, 但無改善
屋邨你住哪一座

用手機拍片,錄音留證據,直接打去房處投訴,要求扣分!如果過了11:00pm就直接999差佬上門樓上單位,到時管...
lylgary 發表於 2016-12-20 19:43:22 原文

唉, 我都有諗過, 我上次上去話佢, 係咁岩佢開左門, 我先見到條靚仔係度跑, 平時苦無證據, 如果佢唔開門, 我一敲門就自然靜晒, 搵房署同管理處都只係話會跟進, 有跟都只係上去叫佢地唔好跳, 唉, 晚晚一樣照跳
屋邨你住哪一座

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖