香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界4人 » 求教:審查時唔記得有冇報保險
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

求教:審查時唔記得有冇報保險
當時填寫資料十五萬投資。就跟主任說好像十五萬投資裡面包括保險給股票。就跟我寫了聲明書。會不會有問題? 我好驚。本帖最後由 lomic1974 於 2017-05-19 00:32:15 編輯
G1258XXX新5
分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果申報保險係要提供返週年報告表
G1281 , 新2,11年申請,
14年審查過額,16年11月中恢復申請,
1/12 見主任,12月通過審查,
17/12 S4, 21/12大興(唔計),30/12拒絕字,7/1批大埔區,
19/1 S3,20/1 S4,27/1廣福問題屋(唔計),6/2拒絕字,
9/3 S2, 23/5 S3, 24/5 S4, 27/5 派富善邨

如果申報保險係要提供返週年報告表
阿貓Cat 發表於 2017-05-19 01:20:43 原文

但他冇問我攞週年報表喔。那怎麼辦啊。
G1258XXX新5

你5人家庭資產與申屋資產上限有一大段距離,房署審查唔會太着緊看,唔駛驚
輪侯編號G-1248..    新4
2010年1月  藍卡
2013年4月  見主任審查
2016年7月  第1次預派到朗善邨2睡房單位
2017年2月  取鎖匙

你5人家庭資產與申屋資產上限有一大段距離,房署審查唔會太着緊看,唔駛驚
scyeung1978 發表於 2017-05-19 06:49:03 原文

房署不會重新再睇返申屋資產時的資料嗎?定係睇唔翻七年前嘅嘢。
G1258XXX新5

報完晒先泥惊,,无言

回應 #1 lomic1974

當年我申請時填有2份保險, 到審查時我冇出聲佢已經同我講要個2份最新保單周年報告.
主任冇叫你攞報告, 會唔會你申請之後先買?   
G12829 市3
08/11藍卡 11/16派安達邨

回應  lomic1974
當年我申請時填有2份保險, 到審查時我冇出聲佢已經同我講要個2份最新保單周年報告.
主任...
MW2509 發表於 2017-05-19 10:21:15 原文

我申請之前買的。七年前唔記得啦。本帖最後由 lomic1974 於 2017-05-19 10:28:06 編輯
G1258XXX新5

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖