香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵翠邨 » 就葵翠邨入伙事宜約見房署助理署長
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

就葵翠邨入伙事宜約見房署助理署長
2017年10月24日,麗玲以及我哋嘅團隊,就葵翠邨入伙事宜

喺何文田房署約見房屋署助理署長陸慶全先生

會議上,麗玲都就葵翠邨公屋提出多個議題

當中有大家最關心嘅,到底幾時預派?

房署答覆:因為宜家建築商仲未交樓比房署,所以暫時未有具體預派和入伙時間,一旦落實,會第一時間通知麗玲

如果麗玲一收到最新消息,會馬上通知大家~~
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
歡迎各位隨時向葵翠邨鄧麗玲查詢葵翠邨最新消息及提出意見,謝謝!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

幫手問埋迎東丫嘛
G13108
擴3
S1 13/6 /17  S2 27/6/17   特快 P60XX  報收入有變覆審一次頭尾搞左2個月4/12/17見主任 再S2 11/12/17  
S3 19/12/17    S4 21/12/17  迎東
分享 分享 讚好人數:1查看名單

又耍官腔…拖到林鄭話將葵翠邨變綠置居先公怖…林老細未落命令都唔敢預派…因為隨時又公屋變居屋
2011年11月 收藍卡非長者一人申請 (U-028)
2013年唔記得咗幾月加名~~轉擴2 2013/03(G1324-G1326)
S1:29-05-2018 / 收信:20-06-2018 / 審查:28-06-2018
S2:13-08-2018
S3:16-08-2018
S4:21-08-2018…23-08-2018正式收信派低中層滿和樓,接受配房
S5:15-12-2018…正式結束輪候
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁建築相幾時交樓?

回應 #3 Wing1123

政府官員就係咁,喺未有官方文件前,都唔敢答實,我會跟貼D嘅啦
歡迎各位隨時向葵翠邨鄧麗玲查詢葵翠邨最新消息及提出意見,謝謝!

回應 #4 manlai1012

房署都喺官方答覆。。。。

只喺肯透露,現時新公屋部暫時冇唔好嘅消息,預計明年年初入伙

但都喺好模糊嘅答案。。。唉。。。。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

G1338XXX 擴3
2018-10-31 轉 S1⏩12 頭 收信見主任⏩1月16 轉S2⏩1月21 轉S3 ⏩01月31 轉S4收信 滿東拒絕。
⏩唔記得幾時再轉S2⏩大約十幾個月後2019-12-02 再轉S3⏩2019-12-03再轉S4⏩感恩~~派駿山~高層?????

改了村名,應該唔會變6置居
G13239xx 市三 2013.02 藍卡
s1 21/09/2018 @ s2 29/01/2019
s3 20/08/2019 @ s4 22/08/2019
23/08 收信派美柏樓 29/11 收入伙信 10/12 收鎖匙

G1323xxx
擴展2人
碩門

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖