香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 球場管理問題二
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

球場管理問題二
現在係2:36分,4個身穿校服的中學生在籃球場踢波。
都唔知D人做乜大半夜先來踢。
真係唔管唔得呀!本帖最後由 Jmpupdate 於 2017-11-25 02:36:56 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

踢波
大媽吾好隨地屙屎。屙完屎要抆屎。 香港太多人。大陸佬  大媽吾好黎喇

真係唔管唔得呀!
Jmpupdate 發表於 2017-11-25 02:36:02 原文

你點處理了?打去政府部門?
市三 G1252
安達->啟德居屋

真係要叫雷議員想下辦法,處理這個困繞街坊好長時間的問題,球埸的打球聲。

回應 #1 Jmpupdate

有無報警?

真係唔管唔得呀!
Jmpupdate 發表於 2017-11-25 02:36:02 原文

做乜唔報警呀?但你肯定見到的係人
分享 分享 讚好人數:1查看名單

呢種情況報警只能話佢地製造噪音
但客觀黎講如果個場屬於24小時開放,佢地無論咩時間踢波都唔違法
長遠只能夠爭取將個場加建鐵閘,改變成晚上封閉先能夠解決

個籃球場就來拆
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唉,采頤啲人做成,事緣早年規劃起3座公屋,采頤啲高尚人反對起3座分薄佢啲著數,而家變成起1座,如果起3座,球場拆埋來起,唔洗而家咁嘈

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖