香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 公務員配額 » 2016-17暫定信之疑問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

2016-17暫定信之疑問
有無人發覺2016-17年度配額,無論係新樓或舊樓都好多2008同09年入職既師兄/姐收到"暫定信"?? 其實收暫定信係咪一定會有樓派? 點解今次咁多10年唔夠年資無論第一標準同總薪級表都配到額? 啲高年資師父去哂邊? 真奇怪!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

果D已經上哂岸啦……
G-1277xx擴5…2月6號轉市5
18年1月22號公審...7月11S2!9月6S3……9月13日安泰

有無人發覺2016-17年度配額,無論係新樓或舊樓都好多2008同09年入職既師兄/姐收到"暫定信"?? 其實收暫定信...
kitkit118 發表於 2018-01-21 16:38:05 原文

我同個高年資一齊交表,今年我有新樓,佢反而無

hilong 發表於 2018-01-21 19:46:34 原文

師兄幾多年年資丫?
Cs:2011年7月入職,3人,未派過

家庭成員人數一樣嗎??

hilong 發表於 2018-01-21 19:46:34 原文
G1303xxx(擴3>市3) 2/2012藍咭
Step1:18-11-2013 [22-1-2014 審查]
Step2:12-4-2014 [02/2017 擴3>市3 (暫緩)]
Step3:
Step4:

師兄幾多年年資丫?
Hang697 發表於 2018-01-21 21:36:19 原文

8年

家庭成員人數一樣嗎??
marvinz 發表於 2018-01-21 21:46:48 原文

唔夠我多

8年
hilong 發表於 2018-01-21 21:49:13 原文

即係邊年入職呢?
Cs:2011年7月入職,3人,未派過

我好懷疑依封所謂暫定信係個個都有,即是只係話你知你所揀選既區域輪到你時就會有樓派比你,並不代表一定會輪到或派到比你。

首先暫定信係寫明一定有,收到暫定信既師兄有人打過去問,而且答左佢幾時收配屋信
暫定信即係街隊既預派

第二,二三十年年資既,一定揀市區,舊一脫人叫佢入東涌無可能,佢地絕大部份有樓有窩,唔同新人急住安居

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖