香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 屏欣苑 » 恆X開綜合戶口一肚氣
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

恆X開綜合戶口一肚氣
按揭條友話任何一間
半個鐘搞掂

今日一早去排隊8:30到
特登公司拎鐘去搞
去到佢話要預約,叫我等
無法!預約左既人做完有時間先幫你
另外開戶要1個鐘
最後搞唔成!
佢話間間分行唔同,佢話佢果間要預約
有意去開既朋友小心!
嬲到爆本帖最後由 nice1818hk 於 2018-02-15 12:24:52 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁我比較好彩,之前痕生幫我升級所以我可以排快隊搞
分享 分享 讚好人數:1查看名單

唔好嬲啦!過年啦!

咁慘......

有無人係唔洗等呢??

係咪網上預約好D?

x生做按揭我都一肚氣.
話說上個月月尾約咗x生總行職員做按揭.一直都好順利亦好快批咗按揭同送埋禮品比我.(因為我冇x生戶口)
個職員都好好.帶我落一樓叫其他職員幫我開戶口.(無名火開始標升,因為我現時係住村屋,所以住址同通信地址會有出入)我己經帶電費單做住址證明,因為電費單左邊係通信地址右邊係住址地址.心想唔會有問題 卦.點知就出事.個職員話我個住址唔係左邊所以開唔到戶口.天呀..........右手邊咪係住址囉.佢地堅持要睇左邊.仲話我唔會住係信箱入邊嘛.谷鬼氣取消按揭走去中x做按揭.
分享 分享 讚好人數:2查看名單

x生做按揭我都一肚氣.
話說上個月月尾約咗x生總行職員做按揭.一直都好順利亦好快批咗按揭同送埋禮品比我.(...
billy123456 發表於 2018-02-15 13:06:49 原文

恆x唔係咁戇居… …
大家都知道 通訊地址或住址係可以分開…… 佢哋咁冇彈性嘅……
師兄你遲早都要搬屋…… 咁我直填新屋 地址 咪得囉

原來都有其他苦主!

咁慘......
有無人係唔洗等呢??
係咪網上預約好D?
ivanskp 發表於 2018-02-15 12:57:45 原文

其實都係睇下你申請當日多唔多人好唔好彩 小人就開戶、同埋申請 按揭 就好快ok啦… 我去中x… 開 綜合理財 口也要接近半個鐘… 因為事前申請批核按揭 處理嚟咗差不多半小時 、因為早前佢已經攞咗我啲資料…

回應 #8 CWL147

批核我一早做左啦!
本身都有個儲蓄戶口
係要加多個綜合戶口咋!

回應  CWL147
批核我一早做左啦!
本身都有個儲蓄戶口
係要加多個綜合戶口咋!
nice1818hk 發表於 2018-02-15 13:34:10 原文

明白… 冇計……有時撞啱啲職員比較直~唔識轉灣……

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖