香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 屏欣苑 » 中肯銀行巳開始接受屏欣苑業主既按揭申請
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

中肯銀行巳開始接受屏欣苑業主既按揭申請
剛剛打去中肯按揭總部查詢:已開始為屏欣苑業主做按揭申請
回贈是貸款額既1.7%
有效期1年
利率是2.15%
Partial payment和贖樓(不用罰息)是在2年或之後
將來出現加息或減息後既還款處理,可自己去選擇1次,再者先需要每次繳付手續費。
貸款額既一半金額可享有雙息户口,直至償還所有貸款為止
到分行辦理按揭手續時,可要求銀行揾一位比較senior和熟悉按揭既職員來幫你去處理。本帖最後由 angella 於 2018-03-05 15:25:48 編輯
分享 分享 讚好人數:7查看名單

many thanks
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁係未好過恆生?

Partial payment和贖樓(不用罰息)是在2年或之後
angella 發表於 2018-03-05 15:22:15 原文

但呢句好取巧。。。

字面解係:兩年或之後先冇罰息期

咁姐係有兩年罰息期啦 XD

回贈是貸款額既1.7%
angella 發表於 2018-03-05 15:22:15 原文

呢個又正wo,
如果可以用總貸款額100%計,黎回贈1.7%

但呢句好取巧。。。
艾力艾力 發表於 2018-03-05 15:39:03 原文

每間銀行都一定系有個罰息期,只是系幾多年既啫。
通常都系2年本帖最後由 angella 於 2018-03-05 15:56:45 編輯

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

但呢句好取巧。。。
艾力艾力 發表於 2018-03-05 15:39:03 原文

其實呢個部分還$/贖樓條款:
係指2年內做,就要按日期回水(計回贈$)
之後可免手續費,任你做幾多次($5千嘅倍數)都可以。
只要唔怕煩,即係每個月做部分還$都得,呢樣係居屋先有(私樓要俾手續費的)
個個都代朋友問?
你係:真八卦? 真多事? 真朋友?

响痕生做左啦!佢咁慢  點搵食ar
屏欣苑。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖