香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 近半年出信日
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

近半年出信日
突然記得 :近半年都通常開始係星期一,四 出信, 除非預正假期會隨後減一日

(有見過欣田-因為假期退後一日變星期3出信)

所以照計 26/7,30/7 機會最大...
(我估....)
(有錯請指正) 本帖最後由 CC030 於 2018-07-18 00:45:20 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我之前派安泰都係星期四出信
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我未s3,有冇人s3?
G12833(市4)
19/09/2018 漁灣邨低低層(拒絕)
20/10/2018 蘇屋邨(接受)

我之前派安泰都係星期四出信
Vickyso888 發表於 2018-07-18 00:34:43 原文

我都係突然望望我之前自己note發現

我未s3,有冇人s3?
rocky.. 發表於 2018-07-18 00:36:07 原文

我都未....我眼光光..翻查舊資料計計數....

突然記得 :近半年都通常係星期一,四 出信, 除非預正假期會隨後減一日
(有見過欣田-因為假期退後一日變星期...
CC030 發表於 2018-07-18 00:31:55 原文
26/7寄信,27/7收信或30/7寄信,31/7收信,換言之最早一批29/7 s4 26/7 或25/7s4 22/7s3就有機會係

上星期1823話,連辦配房手續的日子都只會安排在星期一至星期四。
我估HY預派出信在27/7-13/8 , 辦配房手續@06/8-22/8
市4@G1266x 07/5(合格) 11/5(直跳S3) 14/5(S4) 16/5(舊i) 25/5(親身去同日轉拒絕)
29/6(S2) 03/7(S3) 05/7(S4) 06/7(舊井) 16/7(親身去同日轉拒絕)
16/8(S2) 21/8(S3) 28/8(1823 話已經Step6 Under offer) 29/8(S4) 30/8 蘇屋村

26/7寄信,27/7收信或30/7寄信,31/7收信,換言之最早一批29/7 s4 26/7 或25/7s4 22/7s3就有機會係
wilsonwong999 發表於 2018-07-18 00:47:02 原文

我淨係識計市4 ,
市4最早係20/7 00:00=S3,  27/7 00:00=S4, 26/7出信
(答案供參考)

不過如果佢- 就算改日子去辦事處,如果照呢個定律,5改定律前提下,6/8, 7/8, 8/8  <-得呢三日可以做第一日去辦事處日子
不過都要市4今次仍然係 7日一個(S3->S4) ,不過我點都相信有部份市4一定係7日
分享 分享 讚好人數:2查看名單

上星期1823話,連辦配房手續的日子都只會安排在星期一至星期四。
我估HY預派出信在27/7-13/8 , 辦配房手續@...
Patto1974 發表於 2018-07-18 00:53:39 原文

我上述資料齋計 新樓...因為每次新樓都係星期一,星期四出信(除了有假期) 上年10月-今年4月資料
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖