香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 管理處話應該12月先有匙
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

管理處話應該12月先有匙
今日簽野民建聯就話下個月會派匙,但管理處話本來係11月派,但打完個大風要再check清楚所以應該12月先派,預一個月俾我哋裝修,希望我哋新年前可以入住!我哋問佢有冇漏水佢話冇。
G1304*** 市3
2012年5月藍卡 2015年5月審查合格
2017年11第一次派迎東拒絕12月轉番S2
2018年2月轉市區 5月14派第二次南山邨 25號簽拒絕(因為派2-3人單位200幾尺所以拒絕)
2018年7月16派第三次柴灣興華二邨自然身故單位(不計一次)
分享 分享 讚好人數:5查看名單

多謝分享
分享 分享 讚好人數:0查看名單

多謝分享
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

又要推遲一個月 到時個個都爭崩頭搵裝修師傅,搶貴晒D價錢
分享 分享 讚好人數:2查看名單

一個月裝修邊夠吖,肯定趕唔切新年啦,唉真無奈
1274xxx 市4
2011/4藍卡,2018/1/30審查,12/4. s2,7/5 s3,11/5 s4
15/5收信派平田凶宅(拒絕不計一次)
18/5 轉拒絕字,31/5 歸隊S2, 29/8 s3,31/8 s4. ,4/9派海盈

我都係咁話,2個月差唔多,唔使執頭執尾咩!佢話你哋都唔係豪裝,普通裝修一個月可以搞掂回應 #5 micheleyau1113
G1304*** 市3
2012年5月藍卡 2015年5月審查合格
2017年11第一次派迎東拒絕12月轉番S2
2018年2月轉市區 5月14派第二次南山邨 25號簽拒絕(因為派2-3人單位200幾尺所以拒絕)
2018年7月16派第三次柴灣興華二邨自然身故單位(不計一次)

一個月裝修邊夠吖,肯定趕唔切新年啦,唉真無奈
micheleyau1113 發表於 2018-09-20 14:56:20 原文

唔整太多野半個月裝修好,唔計搬
希望唔好再延遲,佢地CHECK 清楚更好
終於安居海盈,祝各位早日上樓安居樂業!感恩~
分享 分享 讚好人數:3查看名單

今日簽野民建聯就話下個月會派匙,但管理處話本來係11月派,但打完個大風要再check清楚所以應該12月先派,...
Shiyun 發表於 2018-09-20 14:24:42 原文

我更想知道佢地屋內用咩牌子油
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #7 海盈BB來了
但係而家咁多條村入夥或裝修緊,好多裝修公司都唔憂做,跟住心目中搵嗰啲又未必可以趕得切一個月起到貨
1274xxx 市4
2011/4藍卡,2018/1/30審查,12/4. s2,7/5 s3,11/5 s4
15/5收信派平田凶宅(拒絕不計一次)
18/5 轉拒絕字,31/5 歸隊S2, 29/8 s3,31/8 s4. ,4/9派海盈
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  海盈BB來了
但係而家咁多條村入夥或裝修緊,好多裝修公司都唔憂做,跟住心目中搵嗰啲又未必可以趕得...
micheleyau1113 發表於 2018-09-20 15:17:35 原文

12月先派可能反而好....新年前出面都可能趕好哂貨
到時候我地呢邊就有人做..而且佢地又CHECK 清楚風後有冇問題,執好先
阿Q下

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖