香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩善四樓清理垃圾房實況
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

彩善四樓清理垃圾房實況
拍攝日期: 11-6-2011   拍攝時間: 9:30 a.m
拍攝時間: 09:10 a.m 圖片P1060899-1060902

請物業管理公司留意清潔人員處理垃圾方式.

(1) 垃圾房內有清理垃圾糟位置, 清潔人員日日都是這樣處理垃圾.

(2) 如果清潔人員早晚有去倒垃圾真是另住户不可以相信.

以上兩項物業管理公司大可以番查大厦錄影帶記錄內裹一定有時間和日期.

(3) 垃圾房地下和檣身污糟邋遢, 污漬隨處可見.

(4) 清理完垃圾的垃圾桶日日放在門口處.
請留意圖片P1060909

(5) 請留意清潔人員處理完垃圾後都沒有隨下手套按電梯製, 細菌會留在這處將細菌傳開比各住户.
圖片P1060908

(6)物業管理公司會否考慮清潔消毒電梯製問題?

圖片P1060910 圖片P1060911 昰我本人移開垃圾桶方便拍攝

以上圖片請作參考, 謝謝各位觀看.  

( 大約清理時間業管理公司可否貼在大堂等住户知道什麼時間方便拋垃圾, 因為垃圾桶實在太細小各住户只好放在地上)

(另到垃圾房內地上一處處濕干的污漬隨處可見)

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
為了我們的下一代,請大家愛護地球。
請大家多多支持環保。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

犀利,偷拍架~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

犀利,偷拍架~
MaggieWong 發表於 2011-6-11 10:30:19

我比亞叔大鬧一餐話我做乜影佢相, 佢又佢鬧我有我影
請大家多多支持環保。

rachelfu 發表於 2011-6-11 10:39:57

回應 3# rachelfu

Winnie

rachelfu 發表於 2011-6-11 10:39

你自己一個人? 好似唔係 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

你自己一個人? 好似唔係 ~
VickYeung 發表於 2011-6-11 13:43:51

是我一人全程拍攝, 亞叔仲大大聲鬧我.
鬧到隔離鄰舍開門睇發生咩事??
有位住這條巷的婆婆咁橋返屋企, 仲幫口話亞叔咁樣倒垃圾好臭又污糟.
請大家多多支持環保。

1.呢個係咩人黎?唔穿著制服開工既?以為拾荒!
2.咁倒垃圾...個垃圾嘈整黎做咩?
3.原來今朝咁嘈既原因係.......................影得好
4.send俾顏生睇睇,幫幫忙跟進

1.呢個係咩人黎?唔穿著制服開工既?以為拾荒!
2.咁倒垃圾...個垃圾嘈整黎做咩?
3.原來今朝咁嘈既原因係........
jackywolf 發表於 2011-6-11 17:09:00

今朝我影相比人鬧 唔好意思嘈住大家
請大家多多支持環保。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖