香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 迎東邨 » 迎趣22樓細號碼果邊住左個高人!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

迎趣22樓細號碼果邊住左個高人!
入住幾個月以來,條友,每晚半夜至二三點,不定時發出各種敲打或者撞門聲,之後朝早五點幾又開始來了⋯⋯好似唔使訓咁,實Q去按門鈴,唔開門,差人去按,一樣唔開,忍無可忍,我地唯有自己來,第一次按完,又嘈,又落去按,之後冇再嘈,清靜左兩日,第三日又來了,仲熄左個門鈴,我地唯有拍門,鬧佢,佢一樣唔開門,果日冇再嘈,之後又如常!真係叫天天不應 叫地地不靈!日頭樓上,夜晚樓下!人都癲!大家有冇咩解決方案!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

小心出入俾人伏插幾刀呀, 呢D通常應係變態
分享 分享 讚好人數:5查看名單

小心出入俾人伏插幾刀呀, 呢D通常應係變態
wallace1984 發表於 2018-10-10 07:42:19 原文
咁可以點呀!冇理由住咁耐忍咁耐㗎!房署又冇對策!

無!
除左一係佢搬走
一係直至你搬走!

樓上單位噪音呢家野
禾遇得多...係無得搞!
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:1查看名單

無!
除左一係佢搬走
一係直至你搬走!

樓上單位噪音呢家野
禾遇得多...係無得搞!
busconcamp 發表於 2018-10-10 07:48:19 原文
點樣先可以搬遷?剛剛入住,搬都冇錢搞裝修!真你黑仔!

遇着啲有病真係黑仔.
可唔可以集合街坊力量做啲野。
用什麼方法真係要集思廣益。
噪音呢啲會唔會扣分?本帖最後由 冇luck人 於 2018-10-10 07:57:03 編輯

點樣先可以搬遷?剛剛入住,搬都冇錢搞裝修!真你黑仔!
Great 發表於 2018-10-10 07:50:26 原文
房署有噪音扣分機制
但係你唔好抱太大期望
因為舉證有困難
發出噪音好難追查
可以係再對上/下再一層/左右單位
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:1查看名單

遇着啲有病真係黑仔.
可唔可以集合街坊力量做啲野。
用什麼方法真係要集思廣益。
噪音呢啲會唔會扣分?
冇luck人 發表於 2018-10-10 07:55:27 原文
感覺天要塌下來來了!我周圍的住戶都已經傾過了!就差佢一戶唔肯傾!

房署有噪音扣分機制
但係你唔好抱太大期望
因為舉證有困難
發出噪音好難追查
可以係再對上/下再一層/左右單...
busconcamp 發表於 2018-10-10 07:58:57 原文
連差人都聽到佢發出嘅嘈音,差人落車㩒鐘,冇人應門!但明明在家!

係門口等佢出尼、以暴制暴、汁佢一剂
2017.  12,28,收信派迎東。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖