香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 做櫃呎價
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

做櫃呎價
深水埗賣櫃果條街的報價,問左大概十間鋪,以我有限度的理解是:
1. 根據櫃的大細不同呎價不同,如電視櫃幾百蚊呎(板細D),衣柜千幾蚊呎(板大D);
2. 板料不同,價格不同,我問果幾間都系兩種選擇a纖維板(平D)b夾板(貴D)(其它沒再問仔細);
3. 面料(呵呵呵)五花百門,價格不盡相同,由低至高是:焗漆<木皮<防火板<生態板(注意不同牌子的面料價不同的,有部份公司有牌子選擇,但多數系只做一個牌子);
4. 佢地一般報價是純櫃價,即門㬵,手把⋯⋯配件另計;
5.(第一次聽到)裝櫃同裝修唔同價,裝柜係唔包修邊的,重要野講多次,裝櫃CF唔修邊的,即你個柜裝牆果時會留低一條la,裝修CF會幫你修靚,裝櫃果個唔會(當然加錢可以解決,加幾多無問)
綜合以上,大板+夾板+所有面料,大約呎價1300~2000(呢條街主要賣普通家私的,專業裝修公司無去問,你哋收到料就上來分享一下咯)
第一次派舊樓,第二次中海盈,非常感恩❤️
分享 分享 讚好人數:2查看名單

訂造咁鬼麻煩, 我情原現成囉...
2013 2 月藍卡
1324 市2 天倫樂
9月14 派盈昌樓中高層
分享 分享 讚好人數:1查看名單

訂造咁鬼麻煩, 我情原現成囉...
蔡蕙 發表於 2018-10-23 03:11:35 原文
都是錢包不爭氣有錢可以任性,唔使格價,最靚最好最貴最豪就得啦
第一次派舊樓,第二次中海盈,非常感恩❤️

都是錢包不爭氣有錢可以任性,唔使格價,最靚最好最貴最豪就得啦
Yoky-市4 發表於 2018-10-23 03:33:57 原文

乜唔係訂造貴過買現成咩? 現成咪睇啱價錢先買囉, 都唔係亂買一通架...除非中左六合彩啦本帖最後由 蔡蕙 於 2018-10-23 03:37:15 編輯
2013 2 月藍卡
1324 市2 天倫樂
9月14 派盈昌樓中高層

Yoky-市4 發表於 2018-10-23 03:33:57 原文
市4 G1306xx
   25/09/18 派安泰邨和泰楼28XX
   28/01/19 又一次見主任重審查
   08/03/19 收到審查通過信
   07/09/19 派牛頭角上邨

1302xxxx擴2轉市2 28/12/17 巳見主任 等,,,,合格。1O/1/18 s1跳S2  23/3/2018轉S3 27/3/2018 S4 茶花樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

衣櫃千幾蚊一呎,十呎就一萬 ,咁如果做咗一個衣櫃咪要幾萬蚊。 請問係怎樣計的

衣櫃千幾蚊一呎,十呎就一萬 ,咁如果做咗一個衣櫃咪要幾萬蚊。 請問係怎樣計的
雪兒 發表於 2018-10-23 07:40:22 原文
你造十幾呎衣櫃咩, 多數做3呎咪幾千蚊,成十呎先一萬唔貴啦, 宜家都兩萬幾
擴2 G1319 12/2012
S1 21/2/2018 審查 14/5/2018
S2 21/6/2018 S3 1/8/2018 S4 15/8/2018 迎東 31/8/2018 轉拒絕
S2 3/9/2018 S3 18/9/2018 S4 21/9/2018 碩門, 喜當沙田友 S5 14/2/2019

回應 #7 雪兒
長x深x高,只計長度,長度一般3至6尺。
人生有幾多個十年

回應 #2 蔡蕙
我都覺得現成好,現成唔好大把人執立
擴五:1384XXXX

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖