香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海盈邨 » 請教大家購買冷氣機的問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

請教大家購買冷氣機的問題
之前約咗豐X上門睇位,裝一台2匹分體機連安裝要萬二左右,我同事話去大公司買冷氣機一定係食水好深,叫我去電器鋪買。海盈樓下那間電器鋪可靠嗎 ?  安裝及維修方面都會好麻煩吧,我現在好迷茫,所以想請問大家會在哪裡買冷氣機 ? 好讓小妹可以參詳一下,萬分感激 ! ! !
G1305XXX  6/2012,市2
30/1/2018見主任
11/5轉S2,14/5轉S3,15/5轉S4
18/5派啟業邨啟裕樓(問題單位,拒絕)
7/6 歸隊轉S2,30/8轉S3,4/9轉S4
5/9收信派海盈邨盈輝樓低層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

上Price.com.hk格下價
kennyleung0812 發表於 2018-12-18 10:22:42 原文
謝謝您的分享!

首選,相熟或可靠電器鋪.次選,大型品牌.如果想心驚膽跳,又有得嘈咬,隨便搵一間,一定滿足到你.當然都有例外,有人網上買都得到可靠服務,睇運氣啦.

我以為分體式不能裝?我都會選用窗口式。
What you see is what you get!

首選,相熟或可靠電器鋪.次選,大型品牌.如果想心驚膽跳,又有得嘈咬,隨便搵一間,一定滿足到你.當然都有...
小白龍 發表於 2018-12-18 10:34:17 原文
我就係無相熟既電器鋪,又唔知邊間電器鋪可靠,亦唔敢隨便博,咁先係最煩

回應 #6 sandy79

試下領先咯,佢地廣告派得咁多,應該唔會點,我都打算同佢地買雪櫃+洗衣機套餐。
What you see is what you get!

我以為分體式不能裝?我都會選用窗口式。
Norman720412 發表於 2018-12-18 10:45:16 原文
因為我係2-3人單位,橺咗兩間房 ,所以唔會裝窗口機 ,我想裝輕巧型室外機的那種分體式冷氣機。

回應  sandy79

試下領先咯,佢地廣告派得咁多,應該唔會點,我都打算同佢地買雪櫃+洗衣機套餐。
Norman720412 發表於 2018-12-18 10:50:12 原文
好,我了解一下,謝謝您 !

回應 #6 sandy79

咁,你可以問咗價先,睇下相差多唔多,如可負擔,就搵大型電器鋪囉.新屋邨樓下啲電器鋪,口碑都好參差,好多都話機價平,裝工平,但到安裝時就加呢樣,加個樣,得不償失.其實街鋪都一樣,要碰運氣.

回應  sandy79

咁,你可以問咗價先,睇下相差多唔多,如可負擔,就搵大型電器鋪囉.新屋邨樓下啲電器鋪,口碑都...
小白龍 發表於 2018-12-18 10:56:26 原文
明白,謝謝您的建議 !

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖