香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » 欣安邨點去帝堡城 ?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

欣安邨點去帝堡城 ?
我個仔九月去帝堡城返學, 吾知有冇小巴經欣安邨再去帝堡城呢 ? 希望 808 可以改路線入欣安啦.
有冇人知有其他車去呀 ? 吾該 !
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我個仔九月去帝堡城返學, 吾知有冇小巴經欣安邨再去帝堡城呢 ? 希望 808 可以改路線入欣安啦.
有冇人知有其...
Lovely_Cat 發表於 2011-7-14 10:42:28

只可以行去耀安既808小巴站,搭過去,仲要未必有位上車。
您讀邊間?啟思?靈光?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

耀安邨耀謙樓對出 89D巴士(烏溪沙 → 香港鐵路藍田站)都可以
第五個站"小瀝源道, 帝堡城住客會所對面"落車

資料可在中原地圖查找
http://hk.centamap.com
分享 分享 讚好人數:2查看名單

耀安邨耀謙樓對出 89D巴士(烏溪沙 → 香港鐵路藍田站)都可以
第五個站"小瀝源道, 帝堡城住客會所對面"落車
...
mingg0 發表於 2011-7-14 11:04:05

要留意89D有部份時間唔上小瀝源
[img]http://holland/6hV[img]
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 3# SandyCPS

我仔升中一, 讀培基呀.

回應 5# 羊先生
個仔要行好遠先搭到車, 如果係小巴重未必上到添.  多謝你提醒, 要睇架巴士寫住入小瀝源先好上車.

希望遲o的會有小巴改路線啦.

回應  SandyCPS

我仔升中一, 讀培基呀.
Lovely_Cat 發表於 2011-7-14 12:50:07

嘩!咁大個仔啦!自己搭車行遠少少都無問題啦!
培基係直資黎喎!

我仔今年升小一培基啊!呵呵!(係培基小學只係津小)

嘩!咁大個仔啦!自己搭車行遠少少都無問題啦!
培基係直資黎喎!

我仔今年升小一培基啊!呵呵!(係培基...
SandyCPS 發表於 2011-7-14 12:55:33

吾想將個仔既將來交比命運安排, 唯有自己考學校啦.
聽講培基小學都吾錯喎, 第時考培基中學都有分加架.
你個廚房做得好靚, 我都想學你咁整.

吾想將個仔既將來交比命運安排, 唯有自己考學校啦.
聽講培基小學都吾錯喎, 第時考培基中學都有分加架.
你...
Lovely_Cat 發表於 2011-7-14 13:13:16

多謝晒您。

係既,大抽獎係幾徬徨架。不過,沙田好多好學校都唔使錢,先用這個巿民優惠先,真係唔得先諗直資。
培基小學在沙田都算是出名,課程較深,不過話功課少呢樣吸引我,唔想佢做埋D無謂的抄寫功課。

個廚房我都好鍾意,不過您要好有耐性先至好諗。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖