香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 富山邨 » 裝燈問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

裝燈問題
無留意led吸頂燈好似較傳統吸頂燈size大左好多 請問 有冇人裝左 房入邊直徑380mm會不會太大 廳度裝直徑500mm會不會太大 本留言最後由 jackylam123 於 2020-06-21 19:31:42 編輯
G13261 市區 3人
s1 20/5/2019見主任
s2 13/7/2019轉
s3 12/12/2019轉
s4 14/12/2019極速轉
收信南昌邨 拒絕
轉拒絕 24/12/2019
歸隊 s2 13/01/2020
s3 22/05/2020
s4 26/05/2020
02/06/2020收信派富山富暉
06/06/2020簽約
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 jackylam123

我一房單位廁所牆後間大房,用直徑40cmLED吸頂燈,位置在房正中央,唔覺太大,冇問題。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
水泉澳邨嘅邨民
歡迎參觀我的家 https://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=162953
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  jackylam123
我一房單位廁所牆後間大房,用直徑40cmLED吸頂燈,位置在房正中央,唔覺太大,冇問題...
gt1205 發表於 2020-06-21 19:53:04 原文
多謝曬 但廳中間呢 直徑500mm會不會太大 上網買嘅平d 對大細無甘直觀 已經忍手啦 不敢買800mmX600mm四方形啯隻 但收到貨個箱真係大 買phixxx啯隻led燈帶風扇嘅 買左36w啯隻 建議有人買呢 不好買甘大嘅 買24w嘅夠大啦 直徑410mm本留言最後由 jackylam123 於 2020-06-21 20:11:34 編輯
收信南昌邨 拒絕
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤

回應 #3 jackylam123

廳就答你唔到,因為我裝咗兩盞燈,水晶燈直徑48cm,而四頭吊燈就54cm長。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
水泉澳邨嘅邨民
歡迎參觀我的家 https://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=162953

回應 #3 jackylam123

風扇燈我都望緊…望到我棄晒權,好似坐得太低啦  我老公話舉高手感覺會被切掉本留言最後由 saku 於 2020-06-21 20:36:53 編輯
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php

無留意led吸頂燈好似較傳統吸頂燈size大左好多 請問 有冇人裝左 房入邊直徑380mm會不會太大 廳度裝直徑500m...
jackylam123 發表於 2020-06-21 19:31:03 原文
我房裝兒童燈,都45cm,其實吾大,24w。

風扇燈我都望緊…望到我棄晒權,好似坐得太低啦  我老公話舉高手感覺會被...
saku 發表於 2020-06-21 20:35:29 原文
高度得410mm 同d吊燈差不多哦 風扇係led燈上高 差不多到天花300mm 總高度係2550mm 即係縱有2200mm到 高佬係危險d
收信南昌邨 拒絕
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤
分享 分享 讚好人數:1查看名單

廳就答你唔到,因為我裝咗兩盞燈,水晶燈直徑48cm,而四頭吊燈就54cm長。
gt1205 發表於 2020-06-21 20:24:02 原文
同個水晶燈差不到幾多  甘應該個燈裝上去不會大得離曬譜 多謝曬
收信南昌邨 拒絕
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤

回應 #7 jackylam123

所以佢話怕自己隻手被 我話乜你無啦啦會伸高手架
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php

所以佢話怕自己隻手被 我話乜你無啦啦會伸高手架
saku 發表於 2020-06-21 20:47:04 原文
一定係你職業係警察 :無郁  佢埋舉手咯
收信南昌邨 拒絕
日子好好記
六六大順 愛你愛你❤

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖