香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 一小撮壞份子破壞屋苑
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

一小撮壞份子破壞屋苑
昨天定今日終於折除?的木板,今日在?內卻見地上幾張廁紙,真係火都嚟!衛生環境衰過街邊!咩人嚟架?相信只是一小撮人如此賤格自私(否則環境更惡劣),呢班賤人有咩權破壞我們美好家園?他們都會在自己家裏掉垃圾嗎?

呢班衰人就好似小朋友咁,唔管唔得,完全唔識自律,所以強烈要求管理處嚴正處理本苑一切事務,或者他日更換一間管理得完善的管理公司。

另外想提出,為什麼要撕走?內㩒制的透明膠?有透明膠才方便清潔及保養,難道管理處唔打算抹??

?內很污糟,唔該勤D清潔啦!也請那一小撮人唔好再自私啦!想請親友來,見成地垃圾都無face啦!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

係呀係呀,學蟲哥話齋,中國人係要管嘅!自律?!咪講笑嘞!
打打殺殺唔好煩我,我睇鹹帶好過⋯⋯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

楼都未卖晒(挞订个D)真系唔明点解咁早拆,第日人地装修整坏左米又系业主们夾钱埋单?无脑

楼都未卖晒(挞订个D)真系唔明点解咁早拆,第日人地装修整坏左米又系业主们夾钱埋单?无脑
何jennyho 發表於 2020-07-08 17:31:00 原文
咪就係,人頭豬腦

係呀係呀,學蟲哥話齋,中國人係要管嘅!自律?!咪講笑嘞!
型英帥靚正 發表於 2020-07-08 17:16:12 原文
無錯!
私樓好似較自律,可能因保住樓價,環境好才可以賣得好價錢?

而居屋自住多,賣或換樓的機會少過私樓?所以那班自私自利的人唔使保住周圍環境?

人生路不熟, 希望係好的開始~

咪就係,人頭豬腦
多爾袞 發表於 2020-07-08 18:10:14 原文
楼下座头话,系某一D人强烈要求拆既。

昨天定今日終於折除?的木板,今日在?內卻見地上幾張廁紙,真係火都嚟!衛生環境衰過街邊!咩人嚟架?相信...
多爾袞 發表於 2020-07-08 17:03:37 原文
我果層長期有個PK 將用過嘅tissue 丟在地上(應該係按完?),真係有衝動想貼將紙在?lobby 叫佢唔好咁自私!??

何jennyho 發表於 2020-07-08 17:31:00 原文
因為唔使管理處比錢維修,佢當然話知你

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖