香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 重建戶到底9月有得派嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁

重建戶到底9月有得派嗎?
最後個次的回條話...9月派
請問有邊個有問過房處,其實係咪可以9 月?定又要無了期的等呢?
年底的話.....好難搵裝修
重建戶真係等咗好多"年"了!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

問房署都係比D官方答案, 答完等於冇答, 慳返啖氣暖肚, 楊管寫10-11月, C兄預有遲冇早, 分分鐘等過左年先有得搞裝修, 唔洗緊張好難搵

補充: 匯智本來預2019年派, 整整下今年都過左一半先派本留言最後由 sapig 於 2020-08-31 13:18:57 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #2 sapig

改善公屋設計,大幅增加兩房戶數目!

回應 #1 hahaha234

我同你講,根本冇可能10月前入伙,連攪珠都沒攪
希望大家可以早日安居樂業
9年白田居民,少有的熱愛探討公屋,不定時上載新公屋資料同資訊
預計出帖內容:不專業預測!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

東匯6月30號攪珠 今日8月31日重建戶先第一日開始揀樓

回應  hahaha234

我同你講,根本冇可能10月前入伙,連攪珠都沒攪
Ivan文 發表於 2020-08-31 14:15:45 原文
希望未有第4波前快快搞掂??

東匯6月30號攪珠 今日8月31日重建戶先第一日開始揀樓
kit91444 發表於 2020-08-31 15:05:10 原文
攪珠後2個揀樓, 再唔知幾時入伙
白田重建戶, 完全無晒消息, 根本10月都無可能攪珠, 今年內入伙係絕無可能, 死左條心啦
白田邨蟻民
居屋2020 揀樓次序: CM0000X --> 畢業
綠置居2020/21 申請編號: G6254XX

問房署都係比D官方答案, 答完等於冇答, 慳返啖氣暖肚, 楊管寫10-11月, C兄預有遲冇早, 分分鐘等過左年先有...
sapig 發表於 2020-08-31 13:15:16 原文
從呢個方向推測白田七、八期應該會由原定2020年10月派, 延至2021年下半年派, 推測合邏輯吧!  我諗我估早左, 依家地盤仲日起夜起, 公共設施同綠化未整過, 消防又話唔過, 再加上三波疫情延誤進度, 我估2022年頭派都唔誇張
白田邨蟻民
居屋2020 揀樓次序: CM0000X --> 畢業
綠置居2020/21 申請編號: G6254XX

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖