香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » B座有人收樓未?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

B座有人收樓未?

約左星期五上律師樓。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我地用街外律師,佢話未咁快收曬房署的資料,佢地收曬資料,搞掂曬就通知我地上去簽名,即系宜家仲等緊。

我係B座,都係街外律師,星期一收到信,星期二通知律師樓。
律師叫我星期三上去簽好晒文件。律師話星期五會交俾房署律師樓,下星期二/三應該可以上去拎收樓信。

回應 #3 jackli55

你都好快wor...我9號收到信,即日約葉謝鄧既律師要17號先上得去律師樓簽名,到時簽完都唔知要等幾多日先有收樓信。。

回應  jackli55

你都好快wor...我9號收到信,即日約葉謝鄧既律師要17號先上得去律師樓簽名,到時簽完都唔...
肥腸 發表於 2020-12-13 20:30:34 原文
通常約左律師幾時第一次上律師樓之後,其實都已經可以問埋邊日有得攞收樓信。一般係第一次上律師樓後第三個工作天。
同埋,有上晒上面兩個日子之後,現在已經可以打去裕泰苑管理處約定攞鎖鑰嘅日子架啦。

一般星期六比較多人爭,因為唔駛請假。要約趁早。

我都係B座 17號可以攞收樓信 約咗19號攞鎖匙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我係B座,都係街外律師,星期一收到信,星期二通知律師樓。
律師叫我星期三上去簽好晒文件。律師話星期五會...
jackli55 發表於 2020-12-13 16:23:03 原文
咁你可以約定裕泰苑管理處收樓日期啦。

我都係B座 17號可以攞收樓信 約咗19號攞鎖匙
mattywk92 發表於 2020-12-13 21:18:16 原文
19/12 星期六,勁多人果日收樓。

約左星期五上律師樓。
利诚仔 發表於 2020-12-13 14:44:35 原文
趁早約埋裕泰苑管理處邊日收樓好呀。
因為12月多公眾假期,未必日日有得收樓?

約左星期五上律師樓。
利诚仔 發表於 2020-12-13 14:44:35 原文
我係B座,房署律師9號簽完文件,約了15號拿鎖匙
G12564xxx.  擴3
2010/6 藍卡
2013/5 审查    2013/6 pass
2014/11/11.   step 3 11/13.    step4.  11/18    收信派聯悦樓
2020 抽中居屋  裕泰苑

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖