香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 屋邨管理 » 如果被發現拆除廚房防煙門會有咩後果?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

如果被發現拆除廚房防煙門會有咩後果?
公屋輪候時間創22年新高,一般申請者的平均輪候時間為5.9年,不少市民等候多時仍未獲得安樂窩。近日有網民於討論區轉載影片,指有自稱來自四川、操普通話的女子拍片,開心分享300多呎、月租約1000元的三口公屋單位。有人看過影片,慨嘆現時大部份公屋並非分配給土生土長的港人,亦有人留意到女子單位中的廚房門被拆去,質疑做法已違反房署規定。

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E...2%E6%94%B6%E6%A8%93
G1268xxx 市2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

女人唔係,但佢老公係香港人噃,個D片原意又未必係咁,只係比有心人歪曲左,睇下就算,唔好太上心。而且香港原居民人數大約七十幾萬不到一佰萬人,咁其餘個D包括我同你都係外省人,分別只係早來與遲來。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

邊度有1000蚊3-4單位.. 咁平既.. 離島?

邊度有1000蚊3-4單位.. 咁平既.. 離島?
g13756 發表於 2021-11-19 16:40:49 原文
大機會係東涌>>>望到港珠澳 機場 飛機升降
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

拆咗廚房門其實冇話唔得嘅,好老實講而家都有唔少人拆咗廚房門,只不過係冇人報串啫一但被發現嘅就會叫佢還原又唔會冇咗間屋嘅大不了都只係咁啫,事實上真係有唔少人係咁做, 所以房署而家先至要喺門裝上晶片就係呢個原因,你諗下咁多單位等房署發現死得啦
G1370.市區2人,天倫樂2015-4月申請,2021,09.15見主任,29/9 補資料,4/10 通過資格審查, 3/11 派南山邨南堯樓二樓❌ ,23/12 收到最正的,海達邨海盛bb預派。

拆咗廚房門其實冇話唔得嘅,好老實講而家都有唔少人拆咗廚房門,只不過係冇人報串啫一但被發現嘅就會叫佢還...
mg8866 發表於 2021-11-19 17:10:42 原文
知唔知換返廚房門幾錢?
G1268xxx 市2

知唔知換返廚房門幾錢?
samantmy 發表於 2021-11-19 17:11:52 原文
子非魚焉知魚之樂, 你覺得貴人哋唔覺得貴呀嘛
G1370.市區2人,天倫樂2015-4月申請,2021,09.15見主任,29/9 補資料,4/10 通過資格審查, 3/11 派南山邨南堯樓二樓❌ ,23/12 收到最正的,海達邨海盛bb預派。

買番隻門,裝番就得
市4 G1334 首派 逸東邨 垃圾房位 滿意 感謝政府

買番隻門,裝番就得
NancyCrazy 發表於 2021-11-19 18:04:04 原文
現時新樓廚房門有晶片,唔知舊樓佢還原新裝果啲有冇。
市2

公屋輪候時間創22年新高,一般申請者的平均輪候時間為5.9年,不少市民等候多時仍未獲得安樂窩。近日有網民...
samantmy 發表於 2021-11-19 15:54:20 原文
見過話會收樓,如果你覺得度門唔方便又唔想拆,可以買門擋(重身果啲)頂住
市2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖