香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 九龍灣一帶交通會有麻煩
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

九龍灣一帶交通會有麻煩
我覺得現在 MTR 已經飽和左 , 第時牛下入伙又多左人 ,
出入的行人通好乍 , 我覺得地鐵現在應該要想辦法去應付 ,
例如搬走晒所有在大堂的商鋪 , 商鋪在以前剛落成時係冇架 ,
比 D 鋪占據左好多應該比人行的空間 . 去淘大及彩德的出口時常人撞人 ,
就係因為通道乍 .
D 議員唔通唔坐地鐵架 , 日日如是都睇唔倒 .
唔係第時重有啟德等 , 咁九灣一定死硬 .
分享 分享 讚好人數:0查看名單

上一次我18:15左右,入匣迫爆, 要排差唔多5MIN先入到匣
分享 分享 讚好人數:2查看名單

搬走晒所有在大堂的商鋪…
真係搬晒…都解決唔到你講既問題禍?
出面大堂係空間會大左,唔通大家就只企響閘既出面?都要入閘嫁?落到月台都係得咁大個位…呢d問題,除左加班次外,就只有增加其他交通工具先可以疏導人流…

仲有啟德…
住啟德既話…我估迫都係迫新起既鐵路站…唔會咁遠走去迫九龍灣站掛…本帖最後由 carlin1973 於 2012-7-17 16:03:43 編輯
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

你講得冇錯...議員真係唔多坐地鐵...

回應 4# kimykwan

問下彬彬會唔會坐mtr

回應 1# c.k.

擔憂乜野丫,牛頭角下村,唔係今時今日先至有
以前都係咁啦
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

上一次我18:15左右,入匣迫爆, 要排差唔多5MIN先入到匣
t95881874 發表於 2012-7-17 15:13:44

放工時嘛
100 字節以內

你講得冇錯...議員真係唔多坐地鐵...
kimykwan 發表於 2012-7-17 16:12:42

早上6:xx在mtr見過顏生番工

搬走晒所有在大堂的商鋪…
真係搬晒…都解決唔到你講既問題禍?
出面大堂係空間會大左,唔通大家就只...
carlin1973 發表於 2012-7-17 16:02:52

同意,啟德0個邊,就算有綠 van 去地鐵站,我諗都唔會去九龍灣,可能會轉到其他站,
我諗住係啟業村0既人,都唔會唔會全部人走去撘地鐵啦
100 字節以內

回應  c.k.

擔憂乜野丫,牛頭角下村,唔係今時今日先至有 ,
以前都係咁啦
chacha 發表於 2012-7-17 16:26:59

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖